Ce poti sa mananci de post ca sa nu te ingrasi

Postul reprezinta o mare problema pentru cele mai multe gospodine. Asta desigur daca chiar toata familia vrea sa tina. In ziua de azi insa nimeni nu mai tine cont  de datinile sfinte, ori o mare parte a populatiei uita pur si simplu ce aceste criterii de “preaslavire sufleteasca” Asta in primul rand pentru ca nu mai e timp sa gatesti pentru fiecare membru al familiei in parte, in functie de preferinte si in al doilea rand pentru ca nu mai poti sa tii pasul cu toate conceptiile, ori chiar nu crezi ca te poti purifica prin privarea de unele alimente. Eu sincer, cred ca as zice ca tin post toata viata, avand in vedere ca singurele alimente de natura animala pe care le consum sunt ouale si laptele, branza si alte lactate. Iar acesta este postul catolic din cate stiu.

Eh bine, populatia Romaniei reprezinta in mare parte numai ortodocsi asa ca la noi e interzisa si carnea. dar de post poti sa mananci foarte mutle, mai ales alimente sanatoase. De exemplu numai cu orez poti sa faci multe combinatii. Cum ar fi orez cu ciuperci, orez cu cuburi de soia, orez cu masline si cu morcov, orez cu legume, orez cu creveti in momentul in care te saturi de celelalte. Pastele la fel pot combinate cum vrei.

Insa de post cred ca cel mai indicat este sa consumi cartofi fierti foarte multi, legume fierte daca nu iti plac crude. Saletele de cruditati iar aici am o specialitate: morcov cu telina si cu mar, toate rase si nici macar nu e scump, biscuiti cu miere si cu fructe amestecate si multe multe altele. Pateurile, salamurile sau alte produse de soia, trebuie ocolite, ele nu reprezinta decat o serie intreaga de conservanti, chimicale si alte substante toxice. daca tot vrei sa iti purifici organismul atunci adopta o alimentatie simpla, asa poti sa faci si o detoxifiere voita cu cazia postului si sa fii si mai plin de energie. Sa nu uitam de fructe, acestea sunt cele mai potrivite, pentru anularea senzatiei de foame si pentru a ne aduce aportul substantelor necesare organismului nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu