Terapii de relaxare

Odihna si destinderea reprezinta un tratament binemeritat dupa o saptamana obositoare, sau o dupa-amiaza aglomerata. Energia de peste zi  iti este daruita de propriul camin, de oamenii din jur, de relaxarea simturilor. Un rol important in toate acestea il are dormitorul, oaza noastra de liniste. Prin continutul asupra caruia regasim amprenta personala se leaga o punte intre design, familiaritate si confort. De multe ori in jurul unei lenjerii de pat, aceasta punte, ne faciliteaza trecerea catre minunata lume a impacarii cu noi insine. Stimularea fluxului mental dar si al simtului tactil este o terapie ajutatoare pentru a scapa de stresul cotidian.

Deseori asteptam seara pentru a ne elibera de griji in speranta ca sub protectia somnului si a unei lenjerii de pat scapam de  gandurile zilnice. Gatitul de placere, vizionarea unui film sau ascultarea melodiilor preferate in intimitatea caminului pot conduce la eliberarea stresului. Relaxarea tine cont atat de psihologia personala, de preferinte, de activitatile intreprinse cat si de ceea ce ne inconjoara si ne stimuleaza simturile:  masaje, lenjerii de pat, aromaterapie, savurarea unui desert etc. Sunt momente ce dorim sa le impartasim cu ceilalti si momente ce le vrem doar pentru noi. Se poate crede ca exista o doza de egoism in aceasta nevoie insa cu siguranta nu este cazul sa gandim asa. Chiar si casa noastra poate fi gazda unui tratament spa daca bugetul nu ne permite o asemenea desfatare. De asemenea, referitor la partea spirituala, meditatia poate fi o terapie extraordinara de relaxare. Sondarea propriului eu si a profunzimii vietii le poate aduce unora reflectii valorice ulterioare.

Alte cateva remedii antistres pot fi reprezentate de activitatile in aer liber, activitatile fizice, planificarea vacantei, si de ce nu... plimbarile indelungate. Participarea la concerte, la o piesa de teatru, la un eveniment cultural, discutiile cu cei dragi, toate au un rol important in viata noastra intrucat ne stimuleaza ca persoane si ne ajuta sa ne relaxam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu