Tapet sau fototapet? Ce e mai bine sa ne cumparam pentru decorarea camerelor

In orice incercare de amenjare interioara prima si cea mai buna solutie de decorare perfecta, fara prea mare deranj presupune utilizarea unui fototapet cu imagini la o rezolutie exceptionala si cu diverse idei si teme inspirate din viata reala sau din povesti, cum e cazul tapetului foto aplicat in camera micutilor. Aparitia tapetului nu este de data recenta, acesta fiind remarcat prima data undeva prin secolul XV, avand foarte multe modele si culori si fiind rezistent, durabil, dar si foarte elegant. Fototapetul se deosebeste de tapetul simplu in primul rand prin aria foarte vasta a suprafetelor pe care se poate aplica.

In al doilea rand, pe un fototapet se pot imprima imagini diverse, fie unele personalizate, in functie de gusturile clientului. De asemenea, tapetul e mai scump si mai greu de intretinut decat un tapet imprimat cu fotografii, se instaleaza mai greu si necesita neaparat interventia unei echipe de specialisti. Fototapetul, pe de alta parte, se instaleaza foarte simplu, nu aveti nevoie de nimeni, ci doar de putina indemanare si rabdare, investitia initiala in el fiind una modesta. Tapetul de acest tip se monteaza prin aplicarea adezivului si finisarea suprafetei pentru a se evita bulele de aer. Singurul lucru la care trebuie sa ai grija este ca suprafata sa fie dreapta si sa nu aiba denivelari vizibile. Un alt avantaj al fototapetului tine de aplicarea lui pe mobila sau pe usi, si nu neaparat doar pe pereti.

Fototapetul se poate monta si in bucatarie, si in baie, rezista foarte bine la umiditate, iar curatirea lui este usoara, doar cu apa calduta si burete moale, fara agenti chimici si detergenti normali de spalat rufe. In functie de suprafata camerei si de tipul de utilizare al incaperii se poate aplica un fototapet diferit in fiecare camera sau pe fiecare perete, se poate decora cat mai inspirat fiecare perete pentru ca rezultatul final sa fie spectaculos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu