Aragazul clasic in varianta moderna

Revistele pentru amenajarea casei dar si showroom-urile magazinelor de mobila si electrocasnice urmeaza toate aceleasi tendinte in materie de design interior, care indica trecerea din ce in ce mai clara de la obisnuitul aragaz de bucatarie catre electrocasnice incorporabile. Este la fel de adevarat insa, ca pentru reamenajarea bucatariei costurile sunt foarte ridicate, nu numai in ceea ce priveste mobilierul ci si electrocasnicele, ale caror preturi sunt semnificativ mai mari decat cele ale electrocasnicelor traditionale. Un aragaz Gorenje, de pilda, de generatie noua, cu dotari si functii imbunatatite fata de generatiile vechi poate face fata cu lejeritate necesitatilor din gospodarie, avand in acelasi timp un raport calitate pret foarte bun, mai ales raportat la oferta de pe piata.

Aragazurile traditionale functioneaza pe gaz, spre deosebire de electrocasnicele incorporabile unde se poate opta fie pentru varianta gaze, fie pentru varianta energie electrica sau se pot combina cele doua tipuri de alimentare. Avantaje si dezavantaje exista pentru ambele variante. Cuptorul unei masini de gatit are o capacitate mai mare decat majoritatea cuptoarelor incorporabile, de aproximativ 50 de litri, ceea ce face posibil gatirea in paralel a macar doua feluri de mancare. De asemenea, intre functiile noi ale aragazurilor au fost introduse dispozitive de siguranta pentru plita dar si sistemul usa rece Eco Email. Nu mai este deja o noutate ca aragazul clasic incearca astazi sa tina pasul cu tehnologia de ultima generatie, majoritatea producatorilor introducand aprinderea electrica, iluminarea cuptorului, grillul si rotisorul precum si ghidajul stantat pentru cuptor, pretul pentru aceste electrocasnice ramanand inca unul usor accesibil. Desi opinia generala este ca aragazul obisnuit pierde la capitolul estetic lupta cu aparatele incorporabile recent aparute pe piata, este cazul sa spunem ca Gorenje, de pilda, a lansat pe piata si gama retro de electrocasnice pentru gatit, in care regasim aragazul „vechi” insa intr-o reinterpretare de succes, nu numai din punct de vedere al designului ci si din punct de vedere al functiilor.

Culoarea gamei este bej, iar butoanele si ceasul pentru cuptor au fost si ele gandite sa reia modele vechi. Functiile aragazului retro sunt insa dintre cele mai moderne, de la iluminare cuptor si grill, pana la aprindere electrica pentru arzatoare si cuptor, aprindere integrata in buton si dispozitiv de siguranta plita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu