Fotoliile de masaj Komoder – relaxare, confort si terapie naturala

Komoder aduce in Romania fotoliile de masaj din gama iRest, Inada, Panasonic, Human Touch si Tokuyo. In functie de model, aceste fotolii de masaj sunt utilate, pe langa bratele mecanice inteligente care ofera mai multe tipuri de masaj profesionist, cu diferite functii terapeutice, bazate pe metode naturiste. Foarte multe fotolii de masaj din aceste game sunt recomandate de Asociatia Americana de Chiropractica si construite in conformitate cu standardele medicale si recomandarile medicilor de specialitate.

Printre cele mai importante functii oferite de fotoliile de masaj Komoder (in functie de model) trebuie mentionate: functia de „gravitatie zero”, functia de incalzire prin infrarosii, reflexoterapie, cromoterapie, terapie magnetica, terapie cu pietre pretioase si terapie cu oxigen.

Zero Gravity

Aceasta functie se refera la „gravitatie zero” sau acea stare de imponderabilitate, experimentata de astronauti.

In mod normal, pe Pamant, orice corp este afectat de forta gravitationala, care exercita o presiune egala asupra fiecarui kilogram/corp si le atrage spre Pamant. La recomandarile specialistilor N.A.S.A., tehnologia Zero Gravity este conceputa special pentru a inclina fotoliul de masaj la un unghi de 118 grade. In acest unghi, greutatea este distribuita egal pe kilogram/corp, anuland astfel presiunea exercitata de forta gravitationala.

Gama de fotolii de masaj Tokuyo, iRest Robostic, modelul Human Touch Zero G 650 si modelul Inada Duet ofera aceste functii pe piata din Romania prin intermediul Komoder.

Terapia de incalzire cu infrarosii

Printre beneficiarii principali ai acestui tip de terapie se afla seniorii, cei care petrec foarte mult timp la birou sau cei care sufera de boli cronice de spate, artrita, oboseala cronica, insomnie sau tensiune ridicata. Terapia cu infrarosii este o metoda terapeutica perfect naturala, si caldura soarelui fiind transmisa tot prin infrarosii.

Spre deosebire de metodele de incalzire conventionale, care incalzesc doar aerul, metoda de incalzire cu infrarosii incalzeste doar corpul sau obiectul selectat, nu si aerul din jur sau alte obiecte. Acest tip de terapie amelioreaza eliminarea toxinelor (prin transpiratie usoara), reduce tensiunea musculara si stresului, amelioreaza fluxul limfatic si sistemul imunitar si imbunatateste circulatia sanguina.

Fotoliile de masaj care au aceasta functie de incalzire a corpului prin infrarosii, in combinatie cu functiile de masaj, amelioreaza pe termen lung durerile, stresul si insomnia si produc o stare de confort si relaxare utilizatorului. Gama de fotolii de masaj Tokuyo, iRest Robostic, Panasonic MA-70, Human Touch 1650 si majoritatea modelelor Inada ofera aceste functii pe piata din Romania prin intermediul Komoder.

Reflexoterapie

Reflexoterapia este o metoda sigura si naturala care ajuta organismul sa elimine toxinele si amelioreaza vindecarea si elibereaza tensiunea musculara. Este o terapie complementara bazata pe aceleasi principii ca si acupunctura chineza. Aceasta terapie este fondata pe un principiu holistic de vizualizare a corpului uman, in care acesta este tratat ca un intreg, in care fiecare organ, zona sau sistem este oglindit intr-un punct reflex de pe talpa. Aceste puncte „reflexe” sunt conectate de alte zone din corp prin nervi si canale electromagnetice de energie denumite meridiane.

Prin masajul exact al acestor puncte pot fi eliberate „blocajele” din zonele corespunzatoare din corp. Reflexoterapia este o tehnica de ameliorare a durerilor si vindecare foarte relaxanta, cu efecte vizibile in echilibrarea sistemului circulator, digestiv, endocrin, nervos si imun. Aceasta tehnica contribuie la auto-vindecare, ameliorand foarte multe tipuri de boli cronice sau acute. Este recomandata in cazul recuperarilor post-operatorii sau dupa boala sau perioade foarte lungi de stres si oboseala intensa si poate fi folositoare indiferent de varsta.

Cromoterapie

Cromoterapia sau terapia cu lumina este oferite de mai multe modele de fotolii cu masaj. Principiul acesteia este iluminarea pe baza de LED-uri cu lumina activabila rece, albastra, care induce o atmosfera de relaxare utilizatorului in timpul masajului. Albastrul este culoarea marii si a cerului si are ca efect universal crearea unui mediu de calm, serenitate si relaxarea. Este aproape imposibil sa intretii o stare de stress si agresivitate intr-o camera albastra sau intr-un mediu cu lumina albastra. Se considera ca aceasta culoare reduce pulsul si bataile inimii si elibereaza mintea.

Gama de fotolii de masaj Tokuyo ofera aceste functii pe piata din Romania prin intermediul Komoder. Fotoliile sunt dotate cu lumina rece, situata in spatele unui plexiglas metalic, vizibila doar pe intuneric si atunci cand este activata functia de cromoterapie si avand ca efect proiectarea unei lumini albastre pe pereti.

Terapia magnetica

Campurile magnetice inconjoara corpul pentru a-l energiza si a creste circulatia; stimuland circulatia deci invigorand metabolismul prin oxigenarea organelor si oferind muschilor mai mult oxigen pentru vigoarea fizica si mentala in timp ce accelereaza eliminarea toxinelor din corp si eliberand endorfine. Aceste campuri magnetice echilibreaza functiile endocrine, stimuland productia de enzime pentru a reduce umflaturi, rigiditate si aciditatea ranilor si astfel reducand inflamatiile. Totodata stimuleaza densitatea colagenului din si din jurul incheieturilor pentru a vindeca oaselor si articulatiile mai repede, pentru a ameliora durerile cronice si a imbunatati starea generala de sanatate. Ranile si zonele dureroase din corp sufera de o lipsa de oxigen si circulatie slaba. Se considera ca stimularea magnetica ajuta la cresterea fluxului de ioni de calciu care controleaza procesul de vindecare al oaselor rupte sau ajuta la reducerea depunerilor de calciu in articulatiile dureroase. Echilibrul alcalin de fluide din corp (pH) poate fi si el modificat de catre campurile magnetice, in sensul imbunatatirii acestuia.

Terapia cu oxigen

Terapia cu oxigen consta in inhalarea oxigenului pur sau a aerului imbogatit cu oxigen la o presiune mai mare decat cea atmosferica. Fotoliul de masaj Tokuyo TC-710 Oxygen Zero Gravity are aceasta functie de oxigen incorporata. Acest fotoliu de masaj este dotat cu un generator de oxigen care vine in completarea functiilor de masaj existente. Functia generatorului este de a oxigena partea superioara a corpului, in scopul de imbunatati circulatia sanguina si a relaxa utilizatorul.

Terapia cu pietre pretioase

Este vorba, mai specific, de terapia cu pietre de jad. Acest tip de terapie este folosit din cele mai vechi timpuri in China pentru tratarea sau prevenirea bolilor. Pietrele de jad sunt extrem de benefice pentru sănătate datorită elementelor vitale din componenţa să - minerale, calciu, magneziu, fier. Jadul are efecte benefice în special asupra rinichilor, stimulând eliminarea calculilor renali şi detoxifierea. Fotoliul de masaj Human Touch Serenity este dotat cu un sistem de pietre de jad, incrustate in fotoliu. Acestea, in combinatie cu sistemul de incalzire prin infrarosii al fotoliului, emana caldura pe 3 nivele: mai mare, medie sau mica. Efectele acestor sisteme de terapie naturala sunt intarirea sistemului imunitar, detoxifierea organismului si calmarea durerilor musculare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu