Liposuctia, una dintre cele mai simple si mai cautate operatii estetice

Alimentatia bogata in grasimi si carbohidrati poate duce la dezechilibre grave in organism. Printre cele mai vizibile semne ale unei tulburari de metabolism si o schimbare radicala in modul in care sunt procesate alimentele dupa ingerare este aparitia burtii sau zonelor predispuse la acumulari de grasime. Grasimea acumulata in zona burtii, in zona coapselor sau soldurilor poate cauza functionarea anormala a organelor interne, mentinand o presiune constanta asupra muschilor. Aceste depuneri se pot limita prin operatii estetice facute in clinici specializate in acest tip de interventii complexe.

Cea mai des intalnita procedura este liposuctia, adica indepartarea grasimii in exces dintr-o zona a corpului. Asta nu inseamna ca trebuie sa apelam imediat la operatii estetice, si sa renuntam la diete si la un stil de viata sanatos. Daca aceste doua modalitati simple de a castiga lupta cu grasimea depusa nu dau rezultatele scontate, de abia atunci suntem indreptatiti sa ne pregatim pentru operatii. De regula, liposuctia se poate face cu intumescenta sau cu ultrasunete. Liposuctia cu intumescenta se practica de ani de zile si deja e considerata o operatiune clasica prin care se introduc solutii in cantitati foarte mari chiar in tesutul adipos, apoi se extrag. La final, doctorul nu are de facut decat sa extraga grasimea cu instrumentele specifice.

Dupa interventia chirurgicala care este necesara acestui tip de operatii estetice pacientul poate parasi clinica dupa mai putin de 48 de ore. Este bine de stiut ca nu veti scapa de celulita prin liposuctie, pentru ca aceasta afectiune tine de straturile superficiale ale pielii si nu de tesutul din adancime. Rezultatele operatiei se vad dupa trei sau sase luni, iar dupa cel mult o luna pot fi reluate toate exercitiile fizice. Singurul disconfort care apare dupa operatie este o anumita durere usoara, care poate dura cateva zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu