Cantar auto omologat

In industria constructiilor este dificil sa se lucreze fara unitati de masura. De fapt, este chiar vital ca intr-o astfel de industrie totul sa fie masurat cu precizie, fie ca este vorba de utilaje sau de materialele folosite. Pentru construire este strict necesar ca fiecare material sa aibe o masa fixa, recomandata, pentru a nu aparea erori de calcul iar totul sa se transforme intr-un dezastru. Cat despre utilaje, cantarirea lor reprezinta un aspect la fel de important. Un utilaj nu poate actiona pe un teren sau platforma care nu il poate sustine, de aceea au fost concepute cantarele auto.

Cantarele auto sunt probabil cele mai economice cantare din industria constructiilor deoarece pot ajunge sa nu aibe nevoie deloc de intretinere fiindca sunt foarte bine concepute. Platformele sunt amplasate pe 6 sau 8 celule in functie de lungimea lor iar calea de rulare este fara gol pe mijloc, ceea ce le ofera stabilitate.

Avantajele de care dispune un cantar auto omologat sunt urmatoarele:

  • au o aderenta foarte buna a pneurilor;
  • rigiditatea mare a structurii, lucru esential cand vine vorba de cantarirea utilajelor - inertie mare datorata greutatii mari a platformei in sine;
  • depunerea de mizerii in zona celulelor sau a zonelor de imbinare este evitata datorita caii de rulare care este plina, fara capace;
  • protectia la coroziune este ridicata;
  • dilatari termice reduse;
  • nu intervin costuri suplimentare in ceea ce priveste transportul, iar cantarirea se efectueaza la locul in care cantarul a fost plasat. 
Domeniile de utilizare in care aceste cantare sunt recomandate a fi folosite sunt in constructii de balastiere, cariere de piatra, exploatari miniere, statii de asfalt si asa mai departe. Aceste cantare auto sunt recomandate a fi utilizate in zone de lucru grele cu drumuri neamenajate, insa pot fi folosite si in spatiile amenajate pentru constructii.

Cantarele auto sunt foarte utile in domeniul constructiilor doarece ajuta la monitorizarea greutatilor utilajelor, care reprezinta un detaliu foarte important cand este cazul ca un utilaj sa fie pus in actiune pe un teren nesigur sau care nu poate suporta greutati prea mari. Se gasesc online diferite tipuri de astfel de cantare, in functie de scopul in care vor fi utilizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu