Produsele naturale - intrebuintari diverse

De-a lungul evolutiei noastre, importanta produselor naturale pentru medicina si sanatate a fost majora. Din moment ce stramosii nostri mestecau anumite plante pentru a calma durerea sau infasurau frunze in jurul ranilor pentru a grabi vindecarea, produsele naturale au fost de multe ori singurul mijloc pentru a trata boli si leziuni. De fapt, in ultimele decenii produsele naturale au avut un rol secundar in descoperirea unor medicamente, iar in ultimii ani, interesul a devenit major in utilizarea compusilor naturali si rolul lor ca o baza pentru dezvoltarea de medicamente. Instrumentele moderne din chimie si biologie au ajutat si ele la descoperirea efectelor biologice ale compusilor naturali asupra organismului uman, dar si la descoperirea unor posibile sinergii, care au dus la dezvoltarea de noi terapii impotriva multor boli devastatoare, inclusiv dementa si cancer.

Produsele naturale Sanavita includ medicamente pe baza de plante (numite, de asemenea, naturiste), vitamine, minerale si probiotice. Aceste tipuri de produse naturale sunt din ce in ce mai populare in randul romanilor: adultii folosesc cel mai des produse naturale pe baza de omega-3, in timp ce pentru copii s-a constatat folosirea frecventa de produse naturale pe baza de Echinaceea si ulei de peste/omega-3.

Probioticele

Probioticele sunt microorganisme vii, de obicei bacterii, care sunt similare cu microorganismele benefice gasite in intestinul uman. Cele mai frecvente tipuri de astfel de "bacterii benefice", Lactobacillus si Bifidobacteria, sunt disponibile pentru consumatori sub forma de suplimente si produse alimentare. Probioticele pot incetini cresterea anumitor tumori canceroase sau ajuta la mentinerea unui sistem imunitar mai bun.

Omega-3


Acizii grasi Omega-3 se gasesc in mod natural in peste, plante si in suplimentele alimentare. Uleiul de peste bogat in Omega-3 s-a dovedit ca reduce trigliceridele, incetineste acumularea de placi aterosclerotice (de intarire a peretilor arterelor), scade tensiunea arteriala si reduce riscul de deces, atac de cord si batai cardiace anormale datorate bolilor cardiovasculare. Pentru a afla mai multe despre beneficiile Omega-3, intra pe blog sanavita si descopera cum poti sa-l folosesti pentru a te insanatosi.


Echinaceea


Echinaceea este o floare utilizata pentru a trata, preveni sau scurta durata racelilor si stimuleaza sistemul imunitar pentru a lupta impotriva infectiilor. Parti ale florii de Echinaceea care cresc deasupra solului pot fi folosite - proaspete sau uscate - pentru a face ceaiuri, suc si extracte. Echinaceea ar putea ajuta, de asemenea, si la tratarea infectiilor cailor respiratorii superioare.

Soia


Soia este, de asemenea, comercializata ca un "super-medicament", pentru ca este cunoscuta pentru scaderea valorilor colesterolului. 25 de grame pe zi de proteine ​​de soia, in plus fata de o dieta saraca in grasimi saturate si colesterol, poate reduce riscul de boli de inima.

Ceai verde
Ceaiul verde este un produs care poate fi preparat ca bautura sau ca medicament. Ceaiul verde este folosit pentru a creste vigilenta mentala, datorita continutului de cafeina si faciliteaza pierderea in greutate, cu dovezi care sprijina aceasta afirmatie. Cu toate acestea, ceaiul verde este clasificat ca "posibil eficace" si pentru prevenirea anumitor tipuri de cancer, inclusiv esofagian, ovarian si pancreatic. Femeile care beau mai mult de doua cesti de ceai verde pe zi au un risc mai mic de a dezvolta cancer ovarian, comparativ cu femeile care nu consuma ceai verde in general.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu