Calea catre o sarcina usoara


Cuprins
  • Fa miscare!
  • Alimentele in sarcina sunt cele mai importante
  • Nu te stresa prea mult!
Perspectiva graviditatii ne sperie chiar si pe cele mai curajoase dintre noi. Bucuria de a avea un copil este umbrita de momentele in care picioarele ni se vor umfla, greturile de dimineata vor fi intense, poftele ne vor deregla programul si va trebui sa stam, in permanenta, in apropierea unei toalete. Totusi, exista cateva practici pentru o arcina usoara, pe care le vom aborda in urmatoarele randuri.

Fa miscare!

In sarcina, miscarea este la fel de importanta ca si in viata de zi cu zi. In plus, majoritatea grilelor de exercitii fizice pentru sarcina te vor ajuta sa ai nu doar o sarcina fara dificultati, dar si o nastere usoara.

Medicii recomanda ca o femeie insarcinata sa faca minim 30 de minute de miscare pe zi. Recuperarea dupa nastere va fi mult mai usoara, in cazul in care aceasta regula este respectata, iar corpul va reveni mult mai repede la forma sa initiala.

Totusi, tine cont ca nu trebuie sa faci prea mult efort in sarcina, astfel incat ar trebui sa te indrepti spre acele activitati care nu iti solicita organismul prea mult. Iti poti cumpara un accesoriu care sa masoare rata batailor inimii, pentru ca, daca aceasta depaseste 140 de batai pe minut, sa stii sa te opresti pentru odihna.

Alimentele in sarcina sunt cele mai importante

Nu doar tu, insa si viitorul tau copil, aveti nevoie, mai mult ca oricand, de o alimentatie corespunzatoare. Se recomanda ca mancarurile din sarcina sa contina toate substantele nutriente necesare, dar, in special, proteine, carbohidrati si grasimi sanatoase.

De aceea, meniul din timpul sarcinii ar trebui sa contina alimente precum carnea de vita sau pui, oua, legume, cereale integrate, fructe, nuci si ulei de masline.

Femeia gravida ar trebui sa manance o data la trei ore, portii normale si nu foarte mari. Atat timp cat mancarea asigura cele necesare pentru fat si este aleasa cu grija, nu este nevoie sa mananci „cat doi”, pentru ca, mai apoi, sa regreti ca nu poti reveni la corpul de dinainte de a fi gravida.

Nu te stresa prea mult!

Grijile unei femei gravide sunt dintre cele mai diverse: de la cele pentru momentul nasterii, pentru viitorul copilului si pentru sanatatea acestuia, si pana la metodele de a razbate peste treburile pe care le are de facut in fiecare zi. Totusi, stresul pe timpul nasterii poate duce la multe complicatii in sarcina, dar si la alte probleme, precum depresie, anxietate si oboseala cronica.

De aceea, iti recomandam sa eviti stresul in timpul sarcinii pe cat putinta, deoarece acesta este daunator fatului, dar si tie si vietii de cuplu. Alege, in schimb, ca pe tot parcursul sarcinii sa ai parte de cel putin o seara de relaxare pe saptamana, insotita de masaj, sedinte de aromaterapie si un somn odihnitor.

Nu iti neglija programul de odihna, cel de relaxare si tabieturile, deoarece acest lucru ar putea sa dea nastere unor probleme pe care mai tarziu le vei regreta. Incearca sa mentii atmosfera din familie cat mai calma si roaga viitorul tata sa contribuie la incercarile tale de a avea o sarcina usoara.

Discuta cu alte viitoare mamici despre sarcina si problemele ei pe forumuri despre sarcina si nastere, lucru care te va ajuta sa te eliberezi de stres si "frica de nastere".
View all

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu