Povestea bancurilor- trecut versus prezent

Nu stiti cum sa faceti sa va bucurati in fiecare zi de cate un moment in care sa radeti si sa simtiti ca uitati de tot ceea ce va streseaza ? Ei bine, solutia de fiecare zi, care se afla la indemana tuturor si este cu adevarat relaxanta si deloc plictisitoare, este legata de glume. Mai precis trebuie sa cititi bancuri.
Deasemenea, daca vreti sa va distrati impreuna cu toti prietenii dumneavoastra, puteti sa organizati o petrecere sau, de ce nu, o intalnire in care sa discutati, sa spuneti bancuri, sa faceti karaoke, o seara dedicata relaxarii. Foarte multe persoane se relaxeaza in prezent citind bancuri. Bancurile sunt o adevarata sursa de bucurie deoarece citindu-le ne relaxam imediat si reusim sa ne redescoperim echilibrul interior.
Pe de o parte, istoria bancurilor este una cel putin surprinzatoare deoarece, chiar daca noi avem senzatia ca bancurile sunt ceva nou, sunt povestioare care apartin de prezent, acestea isi au radacinile infipte adanc in istorie.
Bancuri se scriu de foarte mult timp, acestea fiind o povestire scurta, de obicei imaginara, care are un final amuzant si de multe ori neasteptat. Ele au in multe cazuri si un rol educativ, oferind o adevarata lectie de viata in urma povestirii unor intamplari spuse sub forma unor glume. Bancurile se aseamana foarte mult cu unele povestiri cu talc, cu unele zicale si chiar cu unele proverbe. Prima sursa de amuzament din istorie a fost bufonul care il slujea pe imparat.
Dupa bufon au aparut cartile cu bancuri, bancuri care erau create in general din gafele pe care le faceau personalitatile de atunci. Ei bine, in domeniul bancurilor prima carte aparuta in secolul III sau secolul IV se numea ,,Philogelos” si are mai mult de 265 de bancuri, care tin si de istoria din Roma Antica. Mary Beard, profesor la Universitatea Cambridge, Anglia, a descoperit aceasta carte.
In ceea ce priveste prezentul, lucrurile stau putin mai diferit. Astazi natura bancurilor nu tine numai de intamplarile istorice ci este cu mult mai variata deoarece motivele pentru bancuri se ivesc de oriunde. Astfel, nu e deloc surprinzator ca in prezent avem peste 30 de categorii de bancuri, printre care poate cele mai raspandite sunt bancuri cu blonde sau bancurile deocheate.
Deasemenea, astazi veti putea gasi foarte multe bancuri din mai multe surse. Internetul este cel care predomina, deoarece poate fi accesat de oriunde atata timp cat veti fi conectat. Telefon, tableta, iPAD, calculator sau laptop, de oriunde veti putea accesa site-urile specializate in bancuri. Un alt lucru important este sa evitati site-urile care nu sunt actualizate constant deoarece acolo nu veti gasi bancuri noi, pe care sa nu le stiti.
Daca trebuie sa plecati intr-o calatorie mai lunga pe parcursul careia nu veti putea accesa internetul, atunci cel mai bine ar fi sa va cumparati o carticica cu bancuri dar si cu caricaturi deoarece va fi una dintre cele mai frumoase experiente.
Nu uitati: bancurile sunt o sursa numai buna pentru a va relaxa!
In concluzie, in prezent este foarte important sa aveti grija si de aceasta latura, cea a relaxarii deoarece pauzele sunt mereu necesare pentru a va mentine un echilibru interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu