Amintiri din copilarie

  • Nu exista bucurie mai mare decat ninsoarea. In secunda noi, ne adunam tot blocul pentru a ne juca cu ea. Eram toti. Nu stiam sa apreciem momentul la adevarata lui valoare, caci nu realizam cat de greu ne va fi cu timpul sa ne strangem toti la un loc. Si sa ne intelegem.
  • Eram fericita cand tata imi aducea o guma sau o bomboana. Nu pachete, nu bani, nu haine. O guma.
  • Ma lua mama in brate in fiecare seara. Ma simteam protejata de tot si de toate, de parca nimic nu putea sa ma faca sa sufar.
  • Radeam incontinuu cu Oana. Nu conta ca era dimineata sau ca trebuia sa dormim. Rasul era garantat atunci cand eram cu ea. In prezent, abia daca mai vorbim. Doua, maxim trei vorbe schimbate pe mess. Cearta dintre mine si ea a fost una puerila si cred ca nu exista zi in care sa nu o regret.
  • Compuneam melodii si realizam coregrafii pentru a face spectacole. De fiecare data cand ma gandesc la momentele respective imi vine sa rad. Ce versuri! Ce costumatii! Ce miscare!
  • Furam corcoduse de la vecina din fata, caci ale ei se faceau mai repede si erau mai bune decat ale noastre. Mi-e greu sa cred ca nu ne vedea, din moment ce pomul era exact in fata ferestrei ei. Dar ne lasa in pace de fiecare data.
  • Jucam elasticul pana la epuizare. Urmatoarea zi o luam de la capat, cu si mai multa incantare.
  • Jucam fotbal. Iubeam sa dau cu capul. Ma simteam ca un fotbalist adevarat cand reuseam sa dau gol. Acum, daca merg putin pe jos, obosesc.
  • Cantam cu Laur in masina melodii de la Eurovizion. Veneam cu el de la scoala, plecam cu el la scoala. Acum are fiecare alte responsabilitati si alte anturaje, in care ne gasim foarte rar.
  • Avem timp de pierdut, pe care nu il pierdeam suficient si care din pacate nu se aduna, ci se pierde.
  • Ne strangeam in scara blocului atunci cand ploua si ne rugam sa se opreasca, sa mai prindem si noi cateva minute de stat afara. Sarbatoream ori de cate ori ma prindea noaptea afara, caci faceam un lucru “interzis”.
  • Nu beam apa cu orele si nu mancam, caci mi-era teama ca voi ramane in casa, daca ai mei ma vor vedea transpirata si obosita. Si cum sa nu ma mai distrez eu?
  • Primul lucru pe care il faceam cand deschideam ochii era sa o sun pe Tony si sa o chem afara.
Si am crescut toti. Happy end? Mi-e atat de dor! De ce am spus mai sus, precum si de multe altele, care in momentul de fata imi trec dinaintea ochilor.

Terenuri urbanizate

Pentru multi un teren situat in intravilan este echivalentul unui teren urbanizat. Nimic mai fals. Un teren este foarte usor de trecut din circuit agricol in cel intravilan, dar asta nu il face cu nimic mai urbanizat decat inainte.
Pentru a va face o imagine mai clara aspra ce inseamna terenuri urbanizate va voi da o definitie a acestui teremen. Un teren urbanizat este un teren care dispune de toate utilitatile necesare: gaz, curent electic, canalizare si apa curenta. Pe langa aceste aspecte de baza pentru ca un teren sa fie considerat urbanizat mai trebuie sa beneficieze si de o infrastructura corespunzatoare, precum si de acces la diverse institutii  precum : scoli, gradinite, magazine, spitale etc. Abia un teren care indeplineste toate conditiile de mai sus poate fi considerat teren urbanizat.
Din pacate multi dintre noi in momentul in care iau decizia de a achizitiona un teren se lasa influentati de pretul scazut si nu tin cont de costurile suplimentare pe care le presupune aducerea pe teren a utilitatilor necesare. Deasemenea incantati de pret nu se gandesc la disconfortul din  cauza infrastructurii deficitare, precum drumurile neasfaltate, sau timpul pierdut pentru a ajunge in diverse locuri.
Desi aceasta ar fi varianta ideala trebuie sa fiti constient ca astfel de terenuri urbanizate se gasesc cu dificultate in afara Bucurestiului. Ba mai mult decat atat, exista chiar si in Bucuresti terenuri care cu greu ar putea fi numite urbanizate. Asa ca pentru cei pentru care confortul se afla primul in lista de prioritati cel mai bine este fie sa dispuna de fonduri suficiene, fie sa se orienteze catre un apartament la bloc.
Pentru cei mai putin pretentiosi, oferta este destul de variata, si evident ca pe masura ca “dotarile” trenului intravilan scad, scade si pretul cerut de vanzatori. Important este sa va documentati temeinic inainte de a lua orice decizie astfel incat sa fiti constienti de riscurile si costurile pe care vi le asumati.

Ora de dirigentie

Imi vor lipsi multe, dupa ce am sa termin liceul. Sunt convinsa de asta, desi imi spun mereu ca nu am de ce sa plang la sfarsitul anului, ca abia astept sa termin cu bacalaureatul, sa incep o viata noua la facultate. Ma mint singura. Poate pe moment simt ca nu e asa, dar parca ma vad intorcandu-ma nostalgica in trecut si dorindu-mi sa mai retraiesc inca o ora de engleza. Stateam astazi si ma gandeam la cat de mult o sa imi lipseasca discutiile dirigintei mele. Nu stiu daca am vorbit vreodata de ea aici, insa fiind un profesor tanar, aceasta a reusit sa ne castige afectivitatea in alt mod decat am fost noi obisnuiti. Ne-a facut sa o apreciem datorita lucrurilor pe care ni le impartaseste. A vazut ca are in clasa doar fete, venite parca de la cititul unui basm, si a incercat, asa cum a putut ea mai bine, sa ne creeze imaginea vietii adevarate. Ea a fost cea care m-a facut sa nu spun “niciodata” niciodata, caci vom ajunge fata in fata cu situatii inimaginabile pentru noi momentan. Iar astazi, mi-am dat seama cat de mult o sa imi doresc sa ma intorc la orele ei.
Ne-a pus doua intrebari:
1. Daca v-ati vedea iubitul prietenei voastre cele mai bune, in parc cu o alta, sarutandu-se, i-ati spune ei?
2. Daca v-ati vedea tatal cu o alta femeie, sarutandu-se, i-ati spune mamei voastre?
Raspunsurile mele? La prima intrebare da, la cea de-a doua nu. Explicatia ei a venit implacabil si sincer, nu aveam cum sa nu ii dau dreptate. Nu ii spunem nimic mamei, pentru ca daca am face-o, efectele discutiei s-ar rasfrange si asupra noastra. In schimb, relatia prietenei cele mai bune cu iubitul tau, nu te implica. Uneori, mintim si alegem sa ascundem adevarul fata de cei din jur, doar pentru a nu ne rani pe noi insine. Suntem, la baza, niste egoisti.
Imi vor lipsi enorm orele de engleza si de dirigentie.

Obicei de’al oamenilor

Da, iar va plictisesc, stiu. 
Voiam doar sa pun accent pe…un mic morav uman[ce ai gasit e al tau]. Ei bine, ce-ai zice daca ai gasi pe strada..nu bani..sa zicem o bratzara. Cel care a pierdut-o vine la tine si iti zice ca e a lui, ioi explici ce si cum. Stapanul isi cunoaste proprietatile, asa ca nu cred ca e vreo problema in a dovedi ca e al sau. Si tu ce faci? Ii dai bratzara sau zici ca nu o mai ai?
Ramane la latitudinea voastra sa va ganditi. Eu am patit o chestie de genu’ recent, si sincer, mi-a cazut fata cand am aflat ca nu vrea sa mi-l dea(un ceas).Dupa ce i-am zis ca ii dau si niste bani, abia atunci si-a adus aminte pe unde l-a pus si am cazut de acord. Dar pur si simplu nu inteleg!! Eu am dat niste bani pe el (mi-am sacrificat alocatia si banii de pachet). Aici vine ceva de genu: “eee,ti l-am gasit,acu tre sa ma platesti”. Nu stiu voi, dar eu cu siguranta as fi inapoiat ceva gasit daca as sti al cui este.
Cateodata uit cat de profitori pot fi unii.

Povestea bancurilor- trecut versus prezent

Nu stiti cum sa faceti sa va bucurati in fiecare zi de cate un moment in care sa radeti si sa simtiti ca uitati de tot ceea ce va streseaza ? Ei bine, solutia de fiecare zi, care se afla la indemana tuturor si este cu adevarat relaxanta si deloc plictisitoare, este legata de glume. Mai precis trebuie sa cititi bancuri.
Deasemenea, daca vreti sa va distrati impreuna cu toti prietenii dumneavoastra, puteti sa organizati o petrecere sau, de ce nu, o intalnire in care sa discutati, sa spuneti bancuri, sa faceti karaoke, o seara dedicata relaxarii. Foarte multe persoane se relaxeaza in prezent citind bancuri. Bancurile sunt o adevarata sursa de bucurie deoarece citindu-le ne relaxam imediat si reusim sa ne redescoperim echilibrul interior.
Pe de o parte, istoria bancurilor este una cel putin surprinzatoare deoarece, chiar daca noi avem senzatia ca bancurile sunt ceva nou, sunt povestioare care apartin de prezent, acestea isi au radacinile infipte adanc in istorie.
Bancuri se scriu de foarte mult timp, acestea fiind o povestire scurta, de obicei imaginara, care are un final amuzant si de multe ori neasteptat. Ele au in multe cazuri si un rol educativ, oferind o adevarata lectie de viata in urma povestirii unor intamplari spuse sub forma unor glume. Bancurile se aseamana foarte mult cu unele povestiri cu talc, cu unele zicale si chiar cu unele proverbe. Prima sursa de amuzament din istorie a fost bufonul care il slujea pe imparat.
Dupa bufon au aparut cartile cu bancuri, bancuri care erau create in general din gafele pe care le faceau personalitatile de atunci. Ei bine, in domeniul bancurilor prima carte aparuta in secolul III sau secolul IV se numea ,,Philogelos” si are mai mult de 265 de bancuri, care tin si de istoria din Roma Antica. Mary Beard, profesor la Universitatea Cambridge, Anglia, a descoperit aceasta carte.
In ceea ce priveste prezentul, lucrurile stau putin mai diferit. Astazi natura bancurilor nu tine numai de intamplarile istorice ci este cu mult mai variata deoarece motivele pentru bancuri se ivesc de oriunde. Astfel, nu e deloc surprinzator ca in prezent avem peste 30 de categorii de bancuri, printre care poate cele mai raspandite sunt bancuri cu blonde sau bancurile deocheate.
Deasemenea, astazi veti putea gasi foarte multe bancuri din mai multe surse. Internetul este cel care predomina, deoarece poate fi accesat de oriunde atata timp cat veti fi conectat. Telefon, tableta, iPAD, calculator sau laptop, de oriunde veti putea accesa site-urile specializate in bancuri. Un alt lucru important este sa evitati site-urile care nu sunt actualizate constant deoarece acolo nu veti gasi bancuri noi, pe care sa nu le stiti.
Daca trebuie sa plecati intr-o calatorie mai lunga pe parcursul careia nu veti putea accesa internetul, atunci cel mai bine ar fi sa va cumparati o carticica cu bancuri dar si cu caricaturi deoarece va fi una dintre cele mai frumoase experiente.
Nu uitati: bancurile sunt o sursa numai buna pentru a va relaxa!
In concluzie, in prezent este foarte important sa aveti grija si de aceasta latura, cea a relaxarii deoarece pauzele sunt mereu necesare pentru a va mentine un echilibru interior.