Avantajele plecarii la munca in Marea Britanie

Pana nu demult cand te gandeai sa pleci in strainatate prima tara care iti venea in minte era Marea Britanie. Nu era nici departe, viata era frumoasa acolo, locuri de munca se gaseau, erau bine platite. Aceasta imagine idilica s-a mai sifonat intre timp, a aparut si Brexitul, insa asta nu i-a descurajat pe multi compatrioti care inca mai pleaca spre taramul britanic atat de incercat in ultima perioada. De ce plecau si mai pleaca-doar cei curajosi si cu ceva baze-romani in uk?

In primul rand pentru ca sunt inca destule joburi, mai ales in Londra, se construieste in ritm galopant, sunt multe magazine, restaurante, supermarketuri, afaceri deschise de cei care au idei si vor sa le puna in practica asa ca gasirea unui loc de munca este relativ simpla pentru inceput. Ca sa gasesti loc de munca poti sa mergi la o firma si sa intrebi daca au nevoie de forta de munca, dar daca vrei mai rapid sa te angajezi apelezi la serviciile unei agentii de plasare a fortei de munca. In al doilea rand, in Anglia se castiga si inca se mai castiga bine, pana la 300 lire pe saptamana, exista cursuri, te poti specializa si aplica pentru ceva mai bun, calificarea poate fi facuta si la locul de munca, chiar inainte de angajare. In al treilea rand, plecarea in Anglia era si inca mai este avantajoasa si pentru ca poti gasi cazare usor, chiar daca si preturile chiriilor sunt destul de piperate-britanicii stiu ca tot vin europeni si cresc brusc preturile chiriilor. In al patrulea rand, viata in Anglia e cam la fel cu cea din Romania in privinta cheltuielilor cu mancarea si hainele, insa transportul la ei e foarte scump, distantele parcurse sunt mari, asa ca mijloacele de transport trebuie alese cu grija.

Per total pentru cine vrea sa aiba un job mai bine platit Anglia inca mai e o posibilitate, o cale de a scapa de o viata la limita existentei. Insa asa cum spun multi romani in uk pretul strainatatii e cam mare, ai nevoie de multa ambitie si rabdare, uneori vei munci in joburi nu chiar atat de placute si sub calificarea ta. Daca esti dispus sa faci sacrificii si sa iti urmezi visul, sa evoluezi acolo unde ajunsi si sa nu traiesti doar din ajutoare de la stat si din munca la negru Anglia e o alegere buna, dar doar in acest caz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu