Dotari minine pentru fermele mici

Din ce in ce mai multi romani isi indreapta atentia catre un domeniu neglijat pentru o perioada, dar care in ultimii ani a castigat o popularitate masiva. Este vorba despre agricultura, si fie ca vorbim despre agricultura de subzistenta, fie ca vorbim despre agricultura la scara mare, orice fermier stie ca pentru primii pasi in acest domeniu este nevoie de cateva echipamente care sa ii eficientizeze munca si sa faca dintr-o activitate ca aceasta una foarte productiva. Pentru eficientizarea muncii si o productivitate crescuta este necesara dotarea fermei cu o serie de utilaje agricole, pe care le gasiti fie in show-room-uri de prezentare cu acest tip de produse, fie in magazine online cu utilaje agricole de vanzare.

Daca sunteti posesorul unei ferme agricole de mari dimensiuni, probabil ca beneficiati deja de consultanta de specialitate in vederea achizitionarii celor mai bune echipamente, insa pentru fermele mai mici, informatia este mult mai simplu de asimilat si deciziile se iau cu mai multa usurinta. Tractorul este primul si cel mai important utilaj agricol care ar trebui sa existe intr-o ferma, fie ea si de mici dimensiuni. Acesta poate fi nou sau second hand, insa asigurati-va ca gasiti cea mai buna varianta si cel avantajos raport calitate pret. Puteti consulta in acest sens si oferta foarte atractiva de la Titan Machinery, si veti gasi sigur produsul dorit. Plugul face parte din gama de utilaje pentru pregatirea solului, si are o importanta deosebita pentru recolta. Cu cat terenul pe care se insamanteaza este mai bine arat cu atat calitatea sa este mai buna, astfel ca recolta are sanse mai mari sa fie una de top. Cele mai folosite la acest moment sunt plugurile reversibile. Grapa este utilajul cu care se discuieste pamantul, primavara, dupa topirea ghetii si care afaneaza terenul si il pregateste pentru insamantare. Veti avea, de asemenea, nevoie si de un utilaj pentru protectia culturilor, care poate fi o masina de ierbicidat.

Utilajele pentru semanat sunt necesare pentru insamantarea terenului si pot fi semanatori pentru cereale, semanatori de precizie si prasitori. Utilajele pentru semanat trebuie alese in functie de tipul de cultura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu