Greseli medicale oribile care ti se pot intampla chiar tie

Urgenta. La urgenta e o aglomeratie de zici ca acum vine trenul sau aterizeaza vreo cursa cu presedintele Americii. Presupui totusi ca pacientii care chiar au nevoie de ajutor imediat il primesc-daca esti in alta tara, in Romania, din proprie experienta stiut, risti sa mori acolo daca nu ai pe cineva cunoscut sau nu dai o atentie mai pe sest asa-dar nu e asa nici intr-o mie de ani-stai pe hol si mori ca prostu’ de durere si tot nu se uita nimeni la tine decat dupa vreo noua ore de chin si stat pe scaun cum poti, intre alti doi viitori morti pentru ca, normal, nu, astepti la rand in functie de prioritate si gravitatea bolii pe care multi nici macar nu o intuiesc corect.

O femeie de 39 de ani a fost internata provizoriu intr-un spital din New York, inainte de 5.00 AM dupa ce s-a plans de dureri abdominale. Desi era „etichetata” ca urgenta si au fost facute teste de sange, ea a ramas netratata pana seara tarziu. De abia noaptea, un motalau de doctor a ordonat o tomografie si a vazut ca se acumula lichid undeva in corp. I-au facut operatie in cautarea embolismului; femeia a murit pe masa de operatie la 13 ore! dupa ce fusese internata pentru un tratament pe care-l putea primi in cateva minute. Si mai grav e ca daca cineva se uita pe rezultatelor analizelor prelevate, ar fi vazut foarte usor ca e vorba de o hemoragie interna si femeia ar fi fost in viata si astazi… Accidente in spital. Cam o treime dintre pacientii internati in spital au accidente in timpul spitalizarii, multe dintre ele putand fi prevenite. Paturile cu roti sunt cele mai periculoase facand anual mii de morti. Pacientii foarte bolnavi si cu mobilitate limitata se pot sufoca sau strangula intre saltea si marginea patului care se ridica. Operatii la organe sau parti diferite ale corpului. Sunt cele mai comune-ba ti se amputeaza piciorul sanatos, ba ti se scoate rinichiul foarte bun in loc de cel bolnav si tot asa. Pana la 3000 de greseli lamentabile de acest tip se petrec in America anual. Cu toate ca se mai marcheaza vizual partea din corp care necesita operatia, tot se intampla erori.

In Insula Rhode, intr-un spital au fost efectuate trei operatii gresite pe creier in parti gresite ale creierului in doar un an. In 2010, un barbat din Florida a pierdut un rinichi sanatos in loc sa i se scoata vezica biliara (!??... cum sa confuzi rinichiul cu vezica biliara, imposibil). Amenda primita de chirurgul care nu stia pic de anatomie a fost de doar 5.000 de dolari-si cand te gandesti ca putea omori omul venit sa se faca bine…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu