Implicatiile chestionarelor auto

Chestionarele auto fac parte din pregatirea teoretica si ne ajuta sa intelegem mai bine cum trebuie sa se comporte viitorul sofer pe carosabil.

Desigur ca sunt persoane carora li se par usoare aceste chestionare dar o dau in bara cu partea practica si invers. Din acest motiv este important sa iti faci timp sa stapanesti si partea teoretica si partea practica.

Partea practica consta in sofatul, asistat de un instructor specializat, care poate fi destul de dificil la inceput, mai ales daca il practici intr-un oras mare ca Bucuresti sau Iasi unde sunt foarte multe intersectii, semne de circulatie si reguli care trebuiesc respectate. E destul de dificil pentru soferul incepator pana  se obisnuieste cu toate variabilele, pana incepe sa faca lucrurile din obisnuinta, din reflex. Din aceasta cauza unii cauta scoli de soferi in orasele mai mici unde sunt putine intersectii si semne de circulatie, astfel obisnuindu-se mai repede cu sofatul.

Partea teoretica implica citirea legislatiei si abia apoi completarea chestionarelor auto. Legislatia este impartita pe capitole, iar la sfarsitul fiecarui capitol exista un set de intrebari, care sunt foarte ajutatoare, te ajuta sa sistematizezi informatiile in asa fel incat sa le retii pentru ca apo sa completezi cele 26 de intrebari din fiecare chestionar auto  100% corect.

De aceea, e important sa nu te apuci de aceste chestionare auto inaintea studierii legislatiei. E ca si cum ai incerca sa inveti chestionarele pe de rost fara a intelege cu adevarat regulile sofatului. Imagineaza-ti scenariile de care o sa dai ca viitor sofer. Ce te faci daca nu iti mai aduci aminte intrebarea, daca intrebarea nu are aceleasi variante de raspuns sau daca pur si simplu nu ai invatat pe de rost o intrebare, ce te faci cand se iveste un scenariu real? Cum reactionezi? Astfel cresc sansele unui accident.
 
In concluzie chestionarele auto sunt importante pentru promovarea examenului de permis auto, dar doar daca sunt precedate de studierea minutioasa a legislatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu