Implicatiile chestionarelor auto

Chestionarele auto fac parte din pregatirea teoretica si ne ajuta sa intelegem mai bine cum trebuie sa se comporte viitorul sofer pe carosabil.

Desigur ca sunt persoane carora li se par usoare aceste chestionare dar o dau in bara cu partea practica si invers. Din acest motiv este important sa iti faci timp sa stapanesti si partea teoretica si partea practica.

Partea practica consta in sofatul, asistat de un instructor specializat, care poate fi destul de dificil la inceput, mai ales daca il practici intr-un oras mare ca Bucuresti sau Iasi unde sunt foarte multe intersectii, semne de circulatie si reguli care trebuiesc respectate. E destul de dificil pentru soferul incepator pana  se obisnuieste cu toate variabilele, pana incepe sa faca lucrurile din obisnuinta, din reflex. Din aceasta cauza unii cauta scoli de soferi in orasele mai mici unde sunt putine intersectii si semne de circulatie, astfel obisnuindu-se mai repede cu sofatul.

Partea teoretica implica citirea legislatiei si abia apoi completarea chestionarelor auto. Legislatia este impartita pe capitole, iar la sfarsitul fiecarui capitol exista un set de intrebari, care sunt foarte ajutatoare, te ajuta sa sistematizezi informatiile in asa fel incat sa le retii pentru ca apo sa completezi cele 26 de intrebari din fiecare chestionar auto  100% corect.

De aceea, e important sa nu te apuci de aceste chestionare auto inaintea studierii legislatiei. E ca si cum ai incerca sa inveti chestionarele pe de rost fara a intelege cu adevarat regulile sofatului. Imagineaza-ti scenariile de care o sa dai ca viitor sofer. Ce te faci daca nu iti mai aduci aminte intrebarea, daca intrebarea nu are aceleasi variante de raspuns sau daca pur si simplu nu ai invatat pe de rost o intrebare, ce te faci cand se iveste un scenariu real? Cum reactionezi? Astfel cresc sansele unui accident.
 
In concluzie chestionarele auto sunt importante pentru promovarea examenului de permis auto, dar doar daca sunt precedate de studierea minutioasa a legislatiei.

Cine isi aminteste ziua nuntii?

 Intrebarea din titlul mi se pare un pic retorica :). Eu imi amintesc acea zi de parca era ieri. Era intr- o zi de 30 mai, 2009. Am asteptat atat de mult ziua aceea, ca aveam impresia ca nu va mai veni niciodata. Stiu ca inainte cu o seara, toate rudele eram la noi, impodobeam, scara, si intrarea in scara. Foarte frumos :). A doua zi m-am trezit dimineata la ora 5, sa ajung la coafor sa ma fac frumoasa ptr printul meu. Eram asa de emotionata ca nu am putut manca nimic. Apoi odata ajunsa acasa de la coafor, au inceput sa apara rudele. Are rost sa mai mentionez ca am intrat in panica?. Mi-am sunt prietena sa o chem ACUM sa ma ajute sa ma imbrac. Saraca a si venit si mi-a suportat mie toate toanele din secundele alea. Nu am sa uit privirea tatei cand m-a vazut cu rochia de mireasa. A ramas fara glas, iar eu am zis ca nu plang fiindac mi se strica machiajul.

Dupa ce toata lumea s-a adunat ne-am dus catre biserica. Slujba a fost frumoasa, insa mult prea lunga. Nu are rost sa mentionez ca toata ziua nuntii a turnat cu galeata. Prin urmare nu am reusit sa facem poze artistice. Insa sunt frumoase si cele care le avem. Eram atat de fericita, aveam impresia ca lumea era doar a noastra, iar cand am iesit din biserica deja, ma simteam altfel. Am ajuns si la restaurant, unde a inceput distractia. Toata lumea a dansat incontinu, s-a simtit minunat. Nu s-a stat jos decat atunci cand s-au servit cafele si masa. In rest ringul de dans a fost in permanta plin. Eu am fost dansatoarea numarul 1 :). La cat stres am indurat inaintea nuntii, pot spune ca nunta a fost peste asteptari.

Si asa, in curand vom face 4 ani de la acea zi superba, 4 ani frumosi, ani care ne-au adus si un copil perfect, minunat, adorabil.