Cat de important e programul de coaching de cariera si ce avantaje ne ofera?

Poate ca termenul coaching de cariera nu iti spune nimic, dar in strainatate si chiar si la noi, de ceva ani, termenul e tot mai des folosit si cei care ofera astfel de servicii sunt din ce in ce mai bine vazuti. Acest tip de coaching are drept scop sprijinirea oamenilor in luarea unor decizii constiente in privinta carierei, dezvoltarii sale si traiectoriei pe care se va desfasura. Nu conteaza in ce punct al carierei esti, un „antrenor” de cariera poate sa te ajute cu sfaturi, idei, lucruri practice de facut pentru a putea urma calea cea mai buna spre o cariera de succes.

Si pana la urma cine are nevoie de asa ceva? De la cei care conduc un business si se afla intr-un punct in care nu mai stiu ce sa faca, pana la cei care nu mai stiu ce sa faca pentru a avea o cariera cat mai interesanta, un parcurs „lin”, toti au nevoie la un moment dat de coaching de cariera. Pe langa ei se pot bucura de serviciile unui „antrenor” de cariera si studentii care termina o facultate si nu prea stiu pe ce cai sa o apuce, cum sa isi gandeasca o cariera solida, dar si profesionistii care vor sa schimbe domeniul de activitate. Ce avantaje ai daca mergi la sesiuni si programe de coaching de acest tip? Multe. Iata doar cateva. Iti recunosti mai usor valoarea ca profesionist, stii ce puncte tari, puncte slabe ai, esti constient de ceea ce poti face si ce nu. Poti sa stabliesti o cale de urmat in cariera, nu doar un job anume. Un career coach isi da seama de personalitate, de calificari, de pasiuni, gasind pentru tine o cariera care este provocatoare, promitatoare, care te implineste si iti face placere.

Ai incredere mai mare in cariera si in tine. „Antrenorul” de cariera iti poate oferi o privire de ansamblu, critica, asupra ta si a carierei, oferindu-ti alternative de urmat pentru a avea succesul dorit cu un minim efort depus. Poti sa atingi mai usor telurile tale si sa iti atingi potentialul maxim. Iarasi antrenorul este langa tine, te motiveaza, iti arata progresul facut, se asigura ca faci ceea ce trebuie pentru cariera. Si cel mai important, te ajuta sa iei decizii importante in momente critice ale carierei tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu