Practici medicale antice la care am renuntat, din fericire

Castrarea. Babilonul asirian. Medicina nu a fost dintotdeauna o stiinta. In Asiria antica si Babilonul antic, era mai degaraba un exercitiu spiritual si magic. Castrarea nu era o practica normala in afara medicinei. De obicei, indepartatea testiculelor era facuta de un medic din mai multe motive, insa cele mai frecvente erau pentru a le permite barbatilor sa lucreze in harem ca eunuci. De multe ori nu tinea doar de ei sa-si dea la gaste testiculele.

Spre deosebirile de haremurile din Turcia, care impuneau barbatilor sa-si indeparteaze si testiculele si organul sexual masculin, in Asiria si Babilon se cerea doar castrarea, indepartarea testiculelor. Indepartarea lor nu era de multe ori chirurgicala, testiculele fiind lovite puternic si „stricate” in asa fel incat sa se distruga functia canalelor seminale (ouch). Medicii acceptau sa faca asa ceva doar daca se avea in vedere angajarea ca eunuc la harem. Asirienii si babilonienii erau foarte preocupati de organele genitale masculine pentru ca erau folosite in mod integral in reproducerea umana naturala. Totusi, in Asiria era un act criminal de o barbarie inimaginabila sa strici testiculele unui barbat. Daca o femeie distrugea un testicul al partenerului in timpul unei lupte i se taia un deget. Daca ambele testicule erau stricate, ambele sfarcuri femeiesti erau taiate si aruncate la gaini.

Astazi, castrarea nu mai e facuta in scopuri medicale, insa crimele sexuale sunt pedepsite prin castrare chimica, ce presupune distrugerea testiculelor prin injectarea de substante care distrug complet tot sistemul reproducator masculin si opresc definitiv productia de spermatozoizi, celulele reproducatoare masculine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu