Reteaua electrica ramane o problema in zona metropolitana

Una dintre problemele mari ale terenurilor din jurul Bucurestiului, chiar si in plin secol 21, este lipsa de acoperire a retelei de energie electrica. Cu alte cuvinte exista inca terenuri aflate in intravilanul comunelor din imediata vecinatate a Capitalei care nu beneficiaza de electricitate, dar pentru care proprietarii pretind sume foate mari pentru vanzare, paradoxal. Primaria nu se implica in extinderea retelei de electricitate pentru aceste terenuri din simplul motiv ca fie nu exista fonduri, fie proprietarii  de terenuri le mentin in intravilan dar in circuitul agricol (pentru impozite cat mai mici si taxe reduse la vanzare-cumparare) si atunci nu se justifica extinderea retelei de electricitate pe terenuri agricole.

Ca atare, problema retelei de energie electrica este una care trebuie rezolvata cu implicarea celor care isi achizitioneaza terenuri in aceasta zona si care, evident, isi doresc sa construiasca aici. Ei vor trebui sa suporte cheltuielile extinderii retelei, ei vor trebui sa plateasca transformatoare, ei vor fi cei care vor trebui sa plateasca pentru fiecare stalp instalat pe strada si cei care apoi vor trebui sa plateasca Enel-ului bransamentul la reteaua pe care ei insisi au extins-o, pe cheltuiala proprie. Si costurile nu sunt mici, si ele sunt cu atat mai mari cu cat numarul de proprietari din zona respectiva este mai mic. Este un motiv suficient de puternic cat sa determine pe orice doritor de teren pentru constructie sa caute cu atentie loturi de casa cu energie electrica. Acestea sunt cele care scutesc o multime de cheltuieli ulterioare, dar si o multime de batai de cap, caci traim in Romania si nici un demers de acest gen nu este usurat, nici chiar atunci cand faci treaba companiilor si autoritatilor publice pe banii tai!

Cu un lot de casa gata amenajat si pe care aveti la dispozitie curent chiar din prima clipa, lucrurile stau mult mai simplu: constructia poate incepe imediat, caci cumparatorii parcelei se pot folosi de curent din prima clipa, cu un contor pasant care se foloseste pana la bransamentul propriu-zis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu