Terenuri urbanizate

Pentru multi un teren situat in intravilan este echivalentul unui teren urbanizat. Nimic mai fals. Un teren este foarte usor de trecut din circuit agricol in cel intravilan, dar asta nu il face cu nimic mai urbanizat decat inainte.
Pentru a va face o imagine mai clara aspra ce inseamna terenuri urbanizate va voi da o definitie a acestui teremen. Un teren urbanizat este un teren care dispune de toate utilitatile necesare: gaz, curent electic, canalizare si apa curenta. Pe langa aceste aspecte de baza pentru ca un teren sa fie considerat urbanizat mai trebuie sa beneficieze si de o infrastructura corespunzatoare, precum si de acces la diverse institutii  precum : scoli, gradinite, magazine, spitale etc. Abia un teren care indeplineste toate conditiile de mai sus poate fi considerat teren urbanizat.
Din pacate multi dintre noi in momentul in care iau decizia de a achizitiona un teren se lasa influentati de pretul scazut si nu tin cont de costurile suplimentare pe care le presupune aducerea pe teren a utilitatilor necesare. Deasemenea incantati de pret nu se gandesc la disconfortul din  cauza infrastructurii deficitare, precum drumurile neasfaltate, sau timpul pierdut pentru a ajunge in diverse locuri.
Desi aceasta ar fi varianta ideala trebuie sa fiti constient ca astfel de terenuri urbanizate se gasesc cu dificultate in afara Bucurestiului. Ba mai mult decat atat, exista chiar si in Bucuresti terenuri care cu greu ar putea fi numite urbanizate. Asa ca pentru cei pentru care confortul se afla primul in lista de prioritati cel mai bine este fie sa dispuna de fonduri suficiene, fie sa se orienteze catre un apartament la bloc.
Pentru cei mai putin pretentiosi, oferta este destul de variata, si evident ca pe masura ca “dotarile” trenului intravilan scad, scade si pretul cerut de vanzatori. Important este sa va documentati temeinic inainte de a lua orice decizie astfel incat sa fiti constienti de riscurile si costurile pe care vi le asumati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu