Aragazul clasic in varianta moderna

Revistele pentru amenajarea casei dar si showroom-urile magazinelor de mobila si electrocasnice urmeaza toate aceleasi tendinte in materie de design interior, care indica trecerea din ce in ce mai clara de la obisnuitul aragaz de bucatarie catre electrocasnice incorporabile. Este la fel de adevarat insa, ca pentru reamenajarea bucatariei costurile sunt foarte ridicate, nu numai in ceea ce priveste mobilierul ci si electrocasnicele, ale caror preturi sunt semnificativ mai mari decat cele ale electrocasnicelor traditionale. Un aragaz Gorenje, de pilda, de generatie noua, cu dotari si functii imbunatatite fata de generatiile vechi poate face fata cu lejeritate necesitatilor din gospodarie, avand in acelasi timp un raport calitate pret foarte bun, mai ales raportat la oferta de pe piata.

Aragazurile traditionale functioneaza pe gaz, spre deosebire de electrocasnicele incorporabile unde se poate opta fie pentru varianta gaze, fie pentru varianta energie electrica sau se pot combina cele doua tipuri de alimentare. Avantaje si dezavantaje exista pentru ambele variante. Cuptorul unei masini de gatit are o capacitate mai mare decat majoritatea cuptoarelor incorporabile, de aproximativ 50 de litri, ceea ce face posibil gatirea in paralel a macar doua feluri de mancare. De asemenea, intre functiile noi ale aragazurilor au fost introduse dispozitive de siguranta pentru plita dar si sistemul usa rece Eco Email. Nu mai este deja o noutate ca aragazul clasic incearca astazi sa tina pasul cu tehnologia de ultima generatie, majoritatea producatorilor introducand aprinderea electrica, iluminarea cuptorului, grillul si rotisorul precum si ghidajul stantat pentru cuptor, pretul pentru aceste electrocasnice ramanand inca unul usor accesibil. Desi opinia generala este ca aragazul obisnuit pierde la capitolul estetic lupta cu aparatele incorporabile recent aparute pe piata, este cazul sa spunem ca Gorenje, de pilda, a lansat pe piata si gama retro de electrocasnice pentru gatit, in care regasim aragazul „vechi” insa intr-o reinterpretare de succes, nu numai din punct de vedere al designului ci si din punct de vedere al functiilor.

Culoarea gamei este bej, iar butoanele si ceasul pentru cuptor au fost si ele gandite sa reia modele vechi. Functiile aragazului retro sunt insa dintre cele mai moderne, de la iluminare cuptor si grill, pana la aprindere electrica pentru arzatoare si cuptor, aprindere integrata in buton si dispozitiv de siguranta plita.

Influente culturale

Iluziile nu sunt altceva decat convingeri foarte puternice care intra in conflict cu realitatea sau probele rationale. Culturile in care traim sunt cele care ne ofera un background material pentru a intelege si a spune si altora povestea noastra, inclusiv narativul iluziilor noastre. Oamenii care ne trateaza ne ajuta sa ne formam iluziile definind simptomatologia bolilor psihice. Cultura noastra poseda un grup de simptome fizice care sunt puse la dispozitia inconstientului pentru o expresie fizica a conflictului psihologic. Convulsiile, incapacitatea de a vorbi pe moment sau o durere de picior s-ar putea traduce prin aceste repercutari ale culturii la nivel psihic. Stresul psihic era in alte epoci asociat cu dureri de stomac, estimari false ale greutatii corporale si slabiciune enervanta. De exemplu, unii barbati din Africa de Sud-Est sufera de koro, credinta ca organele genitale se micsoreaza, cu toate ca la nivel fizic nu se intampla nimic. In Orientul Mijlociu, indivizii cu zar se crede ca sunt posedati de spirite, care pot duce la ras din nimic si o anume detasare fata de tot ce se intampla in jurul lor. Iluziile in masa sunt influentate in acelasi fel.

Tapet sau fototapet? Ce e mai bine sa ne cumparam pentru decorarea camerelor

In orice incercare de amenjare interioara prima si cea mai buna solutie de decorare perfecta, fara prea mare deranj presupune utilizarea unui fototapet cu imagini la o rezolutie exceptionala si cu diverse idei si teme inspirate din viata reala sau din povesti, cum e cazul tapetului foto aplicat in camera micutilor. Aparitia tapetului nu este de data recenta, acesta fiind remarcat prima data undeva prin secolul XV, avand foarte multe modele si culori si fiind rezistent, durabil, dar si foarte elegant. Fototapetul se deosebeste de tapetul simplu in primul rand prin aria foarte vasta a suprafetelor pe care se poate aplica.

In al doilea rand, pe un fototapet se pot imprima imagini diverse, fie unele personalizate, in functie de gusturile clientului. De asemenea, tapetul e mai scump si mai greu de intretinut decat un tapet imprimat cu fotografii, se instaleaza mai greu si necesita neaparat interventia unei echipe de specialisti. Fototapetul, pe de alta parte, se instaleaza foarte simplu, nu aveti nevoie de nimeni, ci doar de putina indemanare si rabdare, investitia initiala in el fiind una modesta. Tapetul de acest tip se monteaza prin aplicarea adezivului si finisarea suprafetei pentru a se evita bulele de aer. Singurul lucru la care trebuie sa ai grija este ca suprafata sa fie dreapta si sa nu aiba denivelari vizibile. Un alt avantaj al fototapetului tine de aplicarea lui pe mobila sau pe usi, si nu neaparat doar pe pereti.

Fototapetul se poate monta si in bucatarie, si in baie, rezista foarte bine la umiditate, iar curatirea lui este usoara, doar cu apa calduta si burete moale, fara agenti chimici si detergenti normali de spalat rufe. In functie de suprafata camerei si de tipul de utilizare al incaperii se poate aplica un fototapet diferit in fiecare camera sau pe fiecare perete, se poate decora cat mai inspirat fiecare perete pentru ca rezultatul final sa fie spectaculos.

Pretul pufului de gasca poate fi si accesibil

Puful de gasca este considerat a fi cel mai bun material atat pentru pilote cat si pentru pernele pe care le folosim in anotimpul rece. Motivele pentru care acest timp de umplutura este favoritul cumparatorilor este durabilitatea sa, dar si gradul foarte ridicat de confort pe care il confera. Desi aceste produse pot avea preturi foarte mari, exista si variante de pilote puf gasca la preturi accesibile, in functie de diverse caracteristici. Astfel, in timp ce pilotele si pernele din puf de gasca din Canada (cele mai calitative) sunt considerate deja produse exclusiviste si greu accesibile populatiei obisnuite, exista si varianta achizitionarii de pilote din puf de gasca europeana, la un pret mult mai accesibil.

Astfel, o pilota din puf de gasca asa cum poate fi gasita la http://www.pilotepat.com/ spre exemplu, distruge mitul pretului exorbitant al pufului de gasca si face ca visul de a avea acasa propria pilota confortabila si calduroasa sa fie mult mai aproape. Aceste pilote contin un amestec atent selectionat, dublu sterilizat si desprafuit, si apoi tratat termic la temperaturi de 133 de grade, adecvate acestui tip de umplutura. Amestecul este introdus intr-o husa din bumbac 100% foarte fina si antiacarieni, idela pentru persoanele alergice la diferite produse precum praful. De asemenea, ata cu care se coase husa este una de cea mai buna calitate iar cusatura este si ea extrem de bine realizata, cu margini intarite. Densitatea umpluturii este un aspect care conteaza, insa in functie de temperaturile din zona unde locuim sau de cat de bine izolata este o locuinta, putem fi mai mult sau mai putin pretentiosi cand vine vorba de densitatea pufului de gasca dintr-un anumit produs, pentru ca si acesta este un factor care influenteaza pretul unei astfel de pilote.

Indiferent ca optati pentru un produs mai scump sau pentru unul mai accesibil, este bine de stiut ca o astfel de pilota poate fi considerata o investitie, datorita durabilitatii sale in timp si proprietatilor deosebite pe care le are.

Efetul IKEA

Bunica noastra a petrecut asa de mult timp facand puloverul perfect pentru Craciun, dar cand desfacem pachetul primit nu prea suntem incantati de munca ei. Nu stie cum sa reactioneze, se supara si sarbatorile sunt stricate pentru ea. Toata aceasta drama siropoasa nu se intampla doar pentru ca bunicile nu stiu sa faca pulovere frumoase, ci din cauza efectului IKEA.

Fenomenul acesta se refera la ideea potrivit careia fiecare dintre noi pune o valoare mai mare pe obiectele pe care le-am facut sau le-a obtinut noi, asa ca nu vedem nicio imperfectiune in cazul lor. Tindem sa supraevaluam aceste articole mai mult decat le-am evalua pe cele profesionale. Procesul de a crea si de a contrui un intreg item nu e doar o munca din dragoste pentru ceea ce faci, ci si o demonstrare a abilitatilor noastre. Cei care au fost ridiculizati din cauza abilitatilor resimt aceste „pedepse” mult mai mult, pentru ca au atasat valori mai mari in timpul crearii lor. Vedem desfasurarea acestui fenomen mai mereu mai ales cand vine vorba de idei. De aceea seful tine mortis sa ii urmati planul lui, chiar daca toata lumea ii spune ca e gresit. Nevoia de a ne demonstra noua ceva anume ste foarte puternica si ne impiedica sa luam deciziile corecte, mai ales cand e pusa la zid de altcineva.

De data asta fatal

Fata asta ar locui in toate orasele din Romania Apoi ar lua la rand tari, continente, si dupa ce s-ar satura si de insule si mari si oceane Ar hoinari putin prin Calea Lactee… (si de ce nu? Dincolo de ea, cand nu va mai putea in ea) Doar locul ei e printre stele!!! Ar lua la pasi marunti Universul sau Multiversul si prin el si-ar scrie versul ! Versul existentei ei inca neimplinite si niciodata sau etern sfarsite. Fata asta e bucatica de Rai si de Iad impreuna. isi va cauta un Sirius, Dar imediat ce se aduna!!!

Fotoliile de masaj Komoder – relaxare, confort si terapie naturala

Komoder aduce in Romania fotoliile de masaj din gama iRest, Inada, Panasonic, Human Touch si Tokuyo. In functie de model, aceste fotolii de masaj sunt utilate, pe langa bratele mecanice inteligente care ofera mai multe tipuri de masaj profesionist, cu diferite functii terapeutice, bazate pe metode naturiste. Foarte multe fotolii de masaj din aceste game sunt recomandate de Asociatia Americana de Chiropractica si construite in conformitate cu standardele medicale si recomandarile medicilor de specialitate.

Printre cele mai importante functii oferite de fotoliile de masaj Komoder (in functie de model) trebuie mentionate: functia de „gravitatie zero”, functia de incalzire prin infrarosii, reflexoterapie, cromoterapie, terapie magnetica, terapie cu pietre pretioase si terapie cu oxigen.

Zero Gravity

Aceasta functie se refera la „gravitatie zero” sau acea stare de imponderabilitate, experimentata de astronauti.

In mod normal, pe Pamant, orice corp este afectat de forta gravitationala, care exercita o presiune egala asupra fiecarui kilogram/corp si le atrage spre Pamant. La recomandarile specialistilor N.A.S.A., tehnologia Zero Gravity este conceputa special pentru a inclina fotoliul de masaj la un unghi de 118 grade. In acest unghi, greutatea este distribuita egal pe kilogram/corp, anuland astfel presiunea exercitata de forta gravitationala.

Gama de fotolii de masaj Tokuyo, iRest Robostic, modelul Human Touch Zero G 650 si modelul Inada Duet ofera aceste functii pe piata din Romania prin intermediul Komoder.

Terapia de incalzire cu infrarosii

Printre beneficiarii principali ai acestui tip de terapie se afla seniorii, cei care petrec foarte mult timp la birou sau cei care sufera de boli cronice de spate, artrita, oboseala cronica, insomnie sau tensiune ridicata. Terapia cu infrarosii este o metoda terapeutica perfect naturala, si caldura soarelui fiind transmisa tot prin infrarosii.

Spre deosebire de metodele de incalzire conventionale, care incalzesc doar aerul, metoda de incalzire cu infrarosii incalzeste doar corpul sau obiectul selectat, nu si aerul din jur sau alte obiecte. Acest tip de terapie amelioreaza eliminarea toxinelor (prin transpiratie usoara), reduce tensiunea musculara si stresului, amelioreaza fluxul limfatic si sistemul imunitar si imbunatateste circulatia sanguina.

Fotoliile de masaj care au aceasta functie de incalzire a corpului prin infrarosii, in combinatie cu functiile de masaj, amelioreaza pe termen lung durerile, stresul si insomnia si produc o stare de confort si relaxare utilizatorului. Gama de fotolii de masaj Tokuyo, iRest Robostic, Panasonic MA-70, Human Touch 1650 si majoritatea modelelor Inada ofera aceste functii pe piata din Romania prin intermediul Komoder.

Reflexoterapie

Reflexoterapia este o metoda sigura si naturala care ajuta organismul sa elimine toxinele si amelioreaza vindecarea si elibereaza tensiunea musculara. Este o terapie complementara bazata pe aceleasi principii ca si acupunctura chineza. Aceasta terapie este fondata pe un principiu holistic de vizualizare a corpului uman, in care acesta este tratat ca un intreg, in care fiecare organ, zona sau sistem este oglindit intr-un punct reflex de pe talpa. Aceste puncte „reflexe” sunt conectate de alte zone din corp prin nervi si canale electromagnetice de energie denumite meridiane.

Prin masajul exact al acestor puncte pot fi eliberate „blocajele” din zonele corespunzatoare din corp. Reflexoterapia este o tehnica de ameliorare a durerilor si vindecare foarte relaxanta, cu efecte vizibile in echilibrarea sistemului circulator, digestiv, endocrin, nervos si imun. Aceasta tehnica contribuie la auto-vindecare, ameliorand foarte multe tipuri de boli cronice sau acute. Este recomandata in cazul recuperarilor post-operatorii sau dupa boala sau perioade foarte lungi de stres si oboseala intensa si poate fi folositoare indiferent de varsta.

Cromoterapie

Cromoterapia sau terapia cu lumina este oferite de mai multe modele de fotolii cu masaj. Principiul acesteia este iluminarea pe baza de LED-uri cu lumina activabila rece, albastra, care induce o atmosfera de relaxare utilizatorului in timpul masajului. Albastrul este culoarea marii si a cerului si are ca efect universal crearea unui mediu de calm, serenitate si relaxarea. Este aproape imposibil sa intretii o stare de stress si agresivitate intr-o camera albastra sau intr-un mediu cu lumina albastra. Se considera ca aceasta culoare reduce pulsul si bataile inimii si elibereaza mintea.

Gama de fotolii de masaj Tokuyo ofera aceste functii pe piata din Romania prin intermediul Komoder. Fotoliile sunt dotate cu lumina rece, situata in spatele unui plexiglas metalic, vizibila doar pe intuneric si atunci cand este activata functia de cromoterapie si avand ca efect proiectarea unei lumini albastre pe pereti.

Terapia magnetica

Campurile magnetice inconjoara corpul pentru a-l energiza si a creste circulatia; stimuland circulatia deci invigorand metabolismul prin oxigenarea organelor si oferind muschilor mai mult oxigen pentru vigoarea fizica si mentala in timp ce accelereaza eliminarea toxinelor din corp si eliberand endorfine. Aceste campuri magnetice echilibreaza functiile endocrine, stimuland productia de enzime pentru a reduce umflaturi, rigiditate si aciditatea ranilor si astfel reducand inflamatiile. Totodata stimuleaza densitatea colagenului din si din jurul incheieturilor pentru a vindeca oaselor si articulatiile mai repede, pentru a ameliora durerile cronice si a imbunatati starea generala de sanatate. Ranile si zonele dureroase din corp sufera de o lipsa de oxigen si circulatie slaba. Se considera ca stimularea magnetica ajuta la cresterea fluxului de ioni de calciu care controleaza procesul de vindecare al oaselor rupte sau ajuta la reducerea depunerilor de calciu in articulatiile dureroase. Echilibrul alcalin de fluide din corp (pH) poate fi si el modificat de catre campurile magnetice, in sensul imbunatatirii acestuia.

Terapia cu oxigen

Terapia cu oxigen consta in inhalarea oxigenului pur sau a aerului imbogatit cu oxigen la o presiune mai mare decat cea atmosferica. Fotoliul de masaj Tokuyo TC-710 Oxygen Zero Gravity are aceasta functie de oxigen incorporata. Acest fotoliu de masaj este dotat cu un generator de oxigen care vine in completarea functiilor de masaj existente. Functia generatorului este de a oxigena partea superioara a corpului, in scopul de imbunatati circulatia sanguina si a relaxa utilizatorul.

Terapia cu pietre pretioase

Este vorba, mai specific, de terapia cu pietre de jad. Acest tip de terapie este folosit din cele mai vechi timpuri in China pentru tratarea sau prevenirea bolilor. Pietrele de jad sunt extrem de benefice pentru sănătate datorită elementelor vitale din componenţa să - minerale, calciu, magneziu, fier. Jadul are efecte benefice în special asupra rinichilor, stimulând eliminarea calculilor renali şi detoxifierea. Fotoliul de masaj Human Touch Serenity este dotat cu un sistem de pietre de jad, incrustate in fotoliu. Acestea, in combinatie cu sistemul de incalzire prin infrarosii al fotoliului, emana caldura pe 3 nivele: mai mare, medie sau mica. Efectele acestor sisteme de terapie naturala sunt intarirea sistemului imunitar, detoxifierea organismului si calmarea durerilor musculare.

Ai un viitor cu meseria de fotograf?

Exista o lume deschisa si fascinanta a fotografiei. Ne atinge intr-un fel sau altul pe fiecare. Fotografia a devenit o parte a culturii noastre chair daca ne ia timp si spirit de observatie ca sa constatam acest lucru. Cand privim la televizor, intr-o revista sau la un panou publicitar de pe marginea strazii, privim de fapt o fotografie. Exista atat de multe moduri in care fotografia se intersecteaza cu viata noastra de zi cu zi. Exista astfel multe oportunitati pentru cineva care are de gand sa urmeze o cariera in fotografie. Ce fel de job-uri sunt disponibile?

Daca esti pasionat de fotografie si iti propui sa faci o cariera din aceasta pasiune atunci poti alege dintr-o varietate de posibilitati. Bineinteles, exista fotografie profesionala, dar si daca alegi sa faci asta sunt multe domenii mai mici pentru care poti sa optezi. Poti de exemplu sa devii un fotograf specializat pe un anumit domeniu, cum ar fi nuntile sau fotografia de familie. Poti insa sa faci bani si daca optezi sa fotografiezi lucruri care iti plac tie in mod deosebit, cum ar fi animalele sau natura. Daca practici scuba diving, poti deveni un fotograf sub apa. Aproape orice lucru care iti trece prin minte il poti fotografia si castiga bani pe urma acestei activitati. Probabil te intrebi cum vei gasi un job.

Exista multe moduri in care poti gasi un job de fotograf, totul depinde de tipul de job si de experienta pe care o ai in domeniu. Poti incepe prin a intocmi un portofoliu in care sa expui principalele si cele mai de valoare piese ale muncii tale. Cum internetul este cel mai accesibil loc, incearca sa iti expui portofoliul pe cat mai multe site-uri unde se cauta fotografi. Incearca sa fii foarte specific in legatura cu tipul de fotografie pe care il abordezi. Poti deasemenea sa cauti pe plan local firme sau companii care au nevoie de un fotograf. Exista o probabilitate mult mai mare sa fii remarcat daca fotografiezi la diferite evenimente private. Este foarte important sa iti faci numele si arta cunoscute in lume. Poti face acest lucru si participand la evenimente caritabile unde sa iti expui lucrarile. Profita de orice oportunitate sa iti scoti in evidenta calitatile de fotograf.

O alta cale de ajunge in prim plan este sa participi la concursurile de fotografie. Acest lucru te va ajuta pe viitor pentru ca vor adauga portofoliului tau un plus de valoare. Daca castigi cateva concursuri vei castiga si notorietate prin faptul ca fotografiile tale vor fi publicate in diferte reviste de specialitate. Nu in ultimul rand poti aplica in mod direct pentru un job. Este bine sa faci acest lucru numai daca esti sufiecient de calificat pentru acest lucru. Cel mai bine este sa fii foarte constient de calitatile pe care trebuie sa le ai pentru un anumit job, pentru a nu fi dezamagit in cazul in care vei fi refuzat. Important este sa fii foarte implicat in munca pe care o faci. Chiar daca reprezinta o pasiune pentru tine nu uita ca trebuie sa te autodepasesti permanent, sa inveti, sa citesti si sa participi la cat mai multe concursuri.