Muzica live sau DJ?

Aceasta este o intrebare importanta pe care si-o adreseaza fiecare persoana atunci cand are de organizat un eveniment important. Ei bine, niciuna din aceste alegeri nu este gresita, fiindca amandoua se ocupa cu entertainment-ul pe plan muzical, insa, la anumite tipuri de evenimente se prefera doar unul dintre ei, insa nu este o regula. Totul tine de ceea ce isi doreste clientul.

In cadrul unor evenimente mari, care au ca scop distractia invitatilor, de cele mai multe ori se opteaza pentru un band de muzica live, iar motivele sunt destul de simple si concrete. Un band de muzica live este mult mai interactiv decat un DJ. Pe langa flexibilitatea de a se mula dupa ceea ce isi doreste clientul in ceea ce priveste melodiile selectate, o formatie mentine atmosfera mai usor prin simplul fapt ca interactioneaza cu oamenii din jur. Vocea umana este mai calda decat o varianta mixata a unei melodii, ceea ce este un aspect foarte important cand vine vorba de felul in care se sitmt invitatii.

La o nunta, de exemplu, este mai potrivit un band de muzica live decat un DJ tocmai datorita motivelor enumerate mai sus. Muzica live nu doar ca suna mai bine, insa orice formatie este insotita de un sistem de sonorizare si lumini foarte bune, care au de asemenea rolul de a intretine atmosfera vie. Pe langa asta, o formatie stie exact cand si ce piese sa interpreteze, si pot veni cu melodiile lor sau cu melodii cerute de client. Pe langa asta, se pot cere dedicatii cu melodii specifice. In cazul DJ-ului, el vine cu un playlist pregatit, bineinteles dupa cerintele clientului, insa daca cineva vine si cere o melodie specifica care nu se afla in playlist, nu este tocmai un moment prielnic pentru acesta.

Revenind la muzica live, un artist stie intotdeauna sa impresioneze prin diferite moduri. Asadar, interpretarea scenica nu este in niciun caz o problema pentru o formatie, ba chiar mai mult, clientul poate ramane uimit la cum o formatie poate ridica o sala in picioare si s-o faca sa treaca pe ringul de dans, vesela si energica. Majoritatea formatiilor au incorporate sistemele de lumini, care reprezinta un aspect destul de important cand vine vorba de un eveniment. Ele accentueaza atmosfera si ofera un aspect placut din punct de vedere optic, pe langa energizare. Alegerea intre un band de muzica live si un DJ sta cu totul la indemana clientului, insa, inainte de a se face o alegere, este important sa se ia in calcul toate avantajele si dezavantajele pe care le au in functie de evenimentul organizat.

Inventii bizare uitate de la cei mai celebri inventatori ai lumii

Labe de inot. Benjamin Franklin. Franklin a avut o lista lunga de realizari in foarte multe domenii, asa ca nu se pune problema ca a fost un copil care a incercat mereu sa iasa in evidenta. El si-a inceput cariera de inventator la doar 11 ani, atunci cand a inventat o pereche de labe de inot. Benjamin era un inotator inrait si tot cauta sa isi imbunatateasca tehnicile. Solutia sa a fost un set de labe de inot din lemn care erau purtate in maini si nu in picioare. Aveau 25 cm lungime si 15 centrimetri latime, cu gauri pentru degete. Nu au fost asa de populare, insa pentru el era o imbunatatire pentru ca putea inota cu viteza mai mare. Incheieturile pe de alta parte erau foarte solicitate si oboseala se instala rapid. A incercat sa poarte si sandale in picioare in timp ce inota, insa fara succes. El a ramas un entuziast al practicii toata viata si a ajuns in International Swimming Hall of fame in 1968.

Arbaleta uriasa. Leonardo Da Vinci. Da Vinci a reusit sa-si faca o imagine de inventator in ciuda faptului ca multe dintre creatiile sale nu au ajuns in atentia publicului si se limitau la schite si desene. Multe dintre aceste desene au devenit iconice, desi nu au fost realizate niciodata. Exemple sunt masinile de zburat cunoscute in toata lumea. El a construit si un fel de tanc si o arbaleta gigantica. Designul semanana cu cel al unei baliste, insa era foarte mare. Aceasta a fost poate cea mai practica inventie a lui Da Vinci. Existau si sase roti pentru a se asigura mobilitatea, lemnul permitea tragatorului sa aiba in mana o arma usoara si flexibila.

Singurul motiv pentru care arma avea 25 de metri era doar unul psihologic, de intimidare. In loc sa omoare pe capete, arbaleta avea rolul mai mult sa sperie pe cei care ii prindea in colimator. Posibilitatea construirii unei astfel de arbalete chiar si in faza de prototip e posibila, asa cum a dovedit si un show Discovery din 2010.

Cetatea Aiudului - o cetate cu un stil aparte

Cu siguranta toti ardelenii sunt interesati de actualitatile din zona lor, de stiri Aiud, stiri din Alba sau stiri din Cugir, stiri din Sibiu si asa mai departe. Acestea pot fi accesate in ziua de azi direct de pe internet, nici nu mai e nevoie sa iesim din casa pentru a fi la curent cu stirile, sa achizitionam ziare sau sa ne informam din reviste.

Acum canalele media sunt tot mai accesibile avand in vedere ca orice tip de informatie poate fi gasit direct pe internet. Si cu siguranta nu exista un numar mare de persoane care sa nu mai aiba internet in casa, pe mobil sau pe tableta si daca chiar nu au, atunci il pot accesa pe strada, prin baruri sau cafenele. In orice caz - informatiile de natura turistica - care centreaza Aiudul cat si stiri Aiud - se refera in mare parte la Cetatea Aiudului. Astfel ca in mijlocul orasului Aiud se pastreaza una din cele mai vechi cetati urbane din Transilvania care dateaza inca din secolele XIII-XVI, Cetatea Aiudului. Cetatea este monument istoric, cu codul AB-II-a-A-00172.

Actuala Cetate are drept principale componente biserica reformata calvina si biserica evanghelica, inconjurate de o incinta fortificata. Cetatea a fost construita in secolul XIV, datorandu-si aspectul actual modificarilor din secolele XVI si XVII. Cercetarile arheologice au descoperit, sub actuala cetate, o asezare daco-romana, suprapusa de o fortificatie de pamant. Cetatea are mai multe turnuri - fiecare apartin unor clanuri mestesugaresti, iar acestea sunt: Turnul macelarilor, Turnul croitorilor, Turnul cizmarilor, Turnul blanarilor, Turnul dogarilor, Turnul olarilor, Turnul Kalendas, Turnul lacatusilor-fierarilor si Turnul Portii.

Pe acest loc cercetarile arheologice au relevat existenta unei asezari daco-romane din secolul III, peste care ulterior a fost inaltata o fortificatie de pamant. Peste aceasta fortificatie, a fost ridicata cetatea in doua faze. In prima faza cetatea era de fapt o biserica fortificata, similar multor alte biserici fortificate transilvanene.

Ce nu stiati despre un fashion icon?

In orice arta, indiferent ca vorbim despre muzica sau literatura, au existat dintotdeauna persoane care i-au inspirat pe muzicieni sau poeti ori prozatori si i-au ajutat sa gaseasca formula perfecta pentru a crea cele mai inspirate opere de arta.

De cele mai multe ori, femeia a fost cea care a constituit o muza care a fascinat si a inspirat geniul creator spre a desavarsi o opera perfecta, spre a-i reda o valoare inestimabila. Si in moda au existat femei cu o personalitate unica ce au impresionat marii creatori de moda care, drept rasplata, le-au inchinat colectii fascinante.

Fiecare dintre ele a devenit in timp un fashion icon, adica un om cu o personalitate intr-atat de puternica, cu incredere in sine si multa imaginatie incat toate elementele unei colectii se pot identifica cu rostirea numelui acestuia.

Desi nu e un termen foarte des intalnit, cu totii am auzit despre astfel de fashion iconuri. Tresarim cand auzim de Coco Chanel si ale sale creatii vestimentare geniale, ne-o amintim cu nostalgie pe Brigitte Bardot sau Marylin Monroe, Sophia Loren.

In materie de moda, aceste personalitati sunt adevarate modele pe care multi s-au grabit sa le asocieze cu o anumita modalitate de a ne imbraca si de a ne accesoriza tinutele. Insa un fashion icon nu se reduce doar la un nume cu rezonanta. Inseamna mai mult de atat.

Fashion iconul nu este cel care urmeaza niste trenduri, tendinte, este chiar cel care le creeaza, care le impune prin insasi puterea unor tinute atent alese si a unor materiale inedite, combinatii inedite. E mereu peste moda, nu se subordoneaza ei, are capacitatea sa priveasca dincolo de aparente, dincolo de normal, de banal, criticii de moda o lauda, desi de multe ori amatorii pot considera tinutele-i putin cam deplasate.

A fi in tendinte, in trend nu inseamna neaparat sa fii robul acestora, un fashion icon purtand doar ce-l reprezinta si-l avantajeaza intr-o situatie data. Indiferent unde apare, el reuseste sa iasa in evidenta, stilul sau este personal, impecabil, luxul nefiind un element definitoriu. Si nu in ultimul rand, o astfel de persoana stie sa aleaga hainele si isi da seama, sustine ca imbracamintea e o „extensie a personalitatii, nu o eticheta”.

Defectele barbatilor in functie de zodie

Nu exista zodie perfecta asa cum nici barbat perfect nu exista. Intr-un cuvant sau altul nu exista perfectiune deoarece nu suntem masini construite dupa tipare fixe ci suntem doar oameni modelati intr-un fel sau altul de vreme. Cea mai mare problema pe care o poti avea cu barbatul Berbec este dorinta lui de control. Ii place sa tina in mana fraiele relatiei, este gelos, nici nu concepe ideea ca ar putea sa te piarda.

Impulsivitatea si orgoliul ce ii sunt caracteristice il pot mana spre cele mai mari victorii dar si spre cele mai adanci certuri. Cel mai mare defect al barbatului Taur este incapatanarea lui excesiva, care ajunge sa te oboseasca.

Dar, daca dragostea a venit pentru tine la pachet cu ceva rabdare, sansele de reusita sunt mai mari. Categoric, dualitatea specifica este greu de suportat la un barbat din zodia Gemeni. Trece repede de la o stare la alta, azi promite un lucru si maine fie nu il mai face fie il face pe ultima suta de metri si se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Cand te surprinde cu o gandire matura, cand iti da raspunsuri de copil.

Faptul ca Racul este atat de complicat incat nici el nu stie sigur ce vrea iti va da multe batai de cap. La inceputul relatiei totul poate fi lapte si miere, insa treptat iti va dezvalui laturile lui intunecate. Asta inseamna perioade in care prefera sa se retraga in cochilia lui incat devine antisocial, perioade in care se gandeste doar la el, este convins ca doar ce spune el este bine si iti lasa putina libertate in decizii.

Orgoliul Leului ii umbreste putin calitatile, caci este cel mai mare defect al lui. In plus, nu se sfieste sa trateze oamenii cu un aer de superioritate, chiar si pe tine daca vrea. Ii place sa detina controlul, se gandeste mai intai la binele personal, daca nu ii convine ceva devine distant si morocanos.

Faptul ca nativul Fecioara este obsedat de perfectiune poate deveni cel mai mare defect al lui. Desi nu pare, el cauta mereu sa obtina cel mai mult si cel mai bun de la locul de munca, de la prieteni, de la femeia de langa el.

Barbatul Balanta ii seamana barbatului Gemeni, in privinta dualitatii, doar ca toate defectele Geamanului la barbatul Balanta se intalnesc intr-o varianta mai dulce, sa zicem asa. Este superficial, ii place sa lase lucrurile pe ultima suta de metri, se lasa usor influentat si are mari asteptari.

Caracterul razbunator al Scorpionului este cea mai mare problema a lui in relatiile cu ceilalti, dar mai ales in relatia de cuplu. Cel mai mare defect al Sagetatorului este faptul ca spune foarte des lucruri pe care nu le gandeste si care ii ranesc pe cei dragi. Total involuntar, pare sa faca cel mai mult asta in relatia de cuplu.

Cinismul si placerea pura pentru suspiciuni sunt cele mai mari defecte ale barbatului Capricorn. In plus, ii place atat de mult sa fie laudat si pune totul pe seama unor glume, nicidecum a nevoii lui de a stii ca este cel mai bun.

Varsatorul este foarte egoist si incapatanat. Acestea sunt cele doua mari si clare defecte ale barbatului Varsator. Egoismul se imbina intr-un mod foarte ciudat dar interesant cu altruismul, asadar cand se va gandi doar la el, cand se va gandi doar la cei dragi.

Superficialitatea este cel mai mare defect al barbatului Pesti si totusi, cel mai mare risc pe care ti-l asumi intr-o relatie nu este acela ca nu te-ai putea baza mereu pe el, ci faptul ca nu se da la o parte de la aventurile amoroase. In plus, este dezordonat, schimbator, impulsiv, prea emotiv si prea ancorat intr-o lume ideala, in care totul este posibil cu eforturi minime. S-ar putea spune chiar ca ii place sa se minta singur si, fie vorba intre noi, ii place oricum sa minta daca din asta obtine un avantaj sau acopera o fapta nu tocmai in regula.

Locuri de munca potrivite pentru fiecare

Indiferent de pozitia pe care o ocupati in cadrul unei companii, se poate intampla sa va confruntati cel putin o data cu ideea de a va schimba job-ul. Astfel, incepeti cu identificarea potentialelor pozitii ce ar putea oferi un spectru motivational corespondent competentelor prezente acumulate - intr-un cuvant: prospectati piata de munca.

Atunci cand intrati pe un site pentru cautarea unor locuri de munca trebuie sa tineti cont de abilitatile pe care le detineti si sa gasiti o firma care sa corespunda atat criteriilor cat si nevoilor dvs si nu in ultimul rand actualelor aspecte sociale si culturale care sa se plieze circumstantelor de lucru. Dupa o analiza acuta a valentelor implicate de job-urile pentru care va doriti sa aplicati, trebuie sa nu uitati ca unele dintre acestea pot fi mituri si altele realitati. Exista, insa, strategii pe care le puteti folosi pentru ca din aceasta cautare sa rezulte o realitate ancorata in prezent, mai exact avantaje si dezavantaje ale job-ului. nainte de a identifica si mai ales de a accepta un nou job, este bine sa nu uitati un lucru: ce presupune perioda de adaptare la noul job. Pentru un nou angajat aceasta perioada implica atat efortul de a-si dovedi competenta profesionala, cat si efortul de a-si insusi cultura organizationala si de a construi relatiile interpersonale. Pe de alta parte, trebuie sa analizati ce avantaje va aduce jobul actual si in ce masura sunteti dispusi sa traversati o noua perioada de adaptare la un job.

Aceasta deoarece schimbarea locului de munca se claseaza in grupa situatiilor cu grad de stres ridicat (90%). in cele din urma insa un element definitoriu ramane cultura organizationala si politicile interne care, uneori, datorita neconcordantelor dintre sistemele de valori ale companiei si cele personale, pot cauza trasformarea unui job deosebit in unul extrem de dificil.

Lucruri care nu ati crede ca sunt contrafacute

Branza. In America, ca si in Franta, branza e la putere si oricine viseaza sa o savureze in cele mai ciudate combinatii, cu mancaruri rafinate si foarte gustoase. Exista un anumit tip de branza, cea Americana, vanduta mai ales in pachete cu felii. Multe dintre produsele contrafacute care sunt vandute drept branza americana nu au nici macar procentajul de branza care face reteta atat de buna, ca sa nu mai vorbim de textura.

In Europa insa, branza e luata in serios. Elvetia e faimoasa pentru branza ei deosebita, mai ales pentru sortimentele Emmental si Gruyere. Ca si sampania, pe care nu o poti numi sampanie daca strugurii nu au fost culesi din acea regiune specifica a Frantei, la fel si branza elvetiana nu poate primi un brand anume daca nu provine dintr-o anumita zona cu traditie. In Italia deja au aparut marci contrafacute de branza, ducand la scaderea vanzarilor branzei reale vandute sub branduri puternice. Ca sa proteje aceasta piata a branzei, autoritatile au facut o banca cu 10.000 de probe de bacterii din lapte, ADN-ul lor fiind tinut secret si stocat in centre speciale. Bacteriile sunt tinute inghetate in Bern si sunt folosite pentru a se testa diferite sortimente de branza atunci cand exista suspiciunea ca sunt contrafacute.