City break romanesc - calatoreste in fiecare weekend

City break este o expresie folosita adesea pentru a desemna o vacanta scurta (2-4 zile) petrecuta intr-un anumit oras - de regula, un oras cu obiective turistice importante sau cu o istorie impresionanta. Desi aceste pachete turistice vizeaza marile capitale ale Europei, conceptul a devenit cunoscut si in Romania. Poti gasi usor oferte de cazare ieftina Sinaia, Predeal, Brasov sau Busteni, fara a fi nevoie sa pierzi timpul calatorind. Acest lucru il poti face prin intermediul site-ului TuristRomania.ro. City break nu este o vacanta foarte lunga, asa ca ar fi bine sa iei in considerare si un plan de calatorie, astfel incat sa te poti bucura cat mai mult de ea. Prin urmare, este important sa stii ce presupune acest pachet promotional:

Avantaje
  • Acest tip de vacanta este perfect pentru un weekend departe de casa si de stresul din viata de zi cu zi;
  • Poti vedea un loc necunoscut. Chiar daca nu ai timp pentru a vedea toate locurile si atractiile turistice importante, exista o multime de timp pentru a vedea cele mai bune destinatii si de a intalni oameni noi;
  • Aceasta este o optiune foarte buna pentru cei care nu au bani pentru o vacanta lunga sau nu au timp pentru concediu;
  • Bagajele sunt mai putine decat atunci cand te duci intr-o vacanta mai lunga. Acum poti sa faci mai multe cumparaturi.

Dezavantaje
  • City break poate fi un lucru obositor pentru weekend, mai ales daca ai nevoie de odihna. Pentru ca vrei sa te distrezi si sa explorezi cat mai multe obiective turistice locale, te vei simti obosit atunci cand te intorci acasa.
  • De cele mai multe ori, city break implica explorarea orasului pe timp de zi si de noapte, in cautare de oferte si divertisment (acest lucru inseamna ca vei reveni acasa destul de “ravasit”)
  • Ai nevoie de o lista de prioritati pentru a putea vizita toate obiectivele turistice sau locurile care te intereseaza. Pentru ca sunt atat de multe, este imposibil sa le acoperi pe toate intr-un weekend.

Draga mea sotie si mamica,

La ora 12.00, astazi, 24 noiembrie, am aflat cu bucurie si, in acelasi timp cu mandrie de nasterea copilului nostru. Amandoi ne-am  gandit ca va fi o fetita si, iata ca “A.C” a scos capul la lumina. Sunt foarte fericit si in cateva randuri vreau sa iti transmit atat tie cat si fetitei noastre multa sanatate. Sunt putin emotionat si de aceea vreau sa stiu cum te simti si daca te mai doare. Te rog sa-mi trimiti raspuns la aceasta mica scrisorica pentru ca eu astept in curtea maternitatii. Te pup dulce atat pe tine cat si pe fetita. D.”
 
Franturi randuite pe o hartie usor ingalbenita de timp, caci are peste 20 de ani de vechime. Randuri extrase din mica epistola pe care tatal meu i-o scria mamei mele la 2 ore dupa ce eu am venit pe lume. Era cel mai fericit tata din lume, cel mai mandru parinte de pe mapamond. Si-a dorit o fetita sa isi reverse intreaga sa dragoste asupra ei si Dumnezeu i-a daruit-o. Primul copil in familie…o printesa…EU. Am descoperit-o intr-o zi intr-un dulap din casa si de atunci o citesc mereu….in special de ziua mea. Atunci simt ca ma intorc in timp, sunt in curtea maternitatii si ii pot  vedea chipul tatalui meu radiind de fericire. Ma intorc in trecut pentru ca doar acolo pot sa il mai privesc, sa il mai imbratisez si sa ii spun ca sunt mandra ca sunt fetita lui….doar acolo, pentru ca el nu mai este, a plecat, ne-a parasit, s-a dus intr-un loc mai bun, mai linistit si ne priveste de acolo in fiecare zi....pe mine, prima lui fetita, pe cea de-a doua lui fetita si pe mama, mult iubita lui sotie.

Includerea regulilor morale in procesul de rent a car

Inchirierea auto reprezinta un proces facil care mediaza necesitatea clientului de a se deplasa in interes de serviciu sau interes personal cu oferta firmei de rent a car. De cele mai multe ori aceasta procedura are in vedere semnarea unui contract in care sunt stipulati termenii si conditiile livrarii masinii.

Costul inchirierii contine atat asigurarile suplimentare incheiate de firma dar si diverse costuri aditionale cum ar fi inlocuirea autovehiculului in cazul unei defectiuni, controlul periodic si tehnic precum si intretinerea permanenta a masinii. Pe intreaga durata de utilizare a autoturismului, clientul are obligatia de a respecta intocmai conditiile impuse de companie vizavi de respectarea legislatiei in vigoare sau a unor termeni individuali mentionati in contract.

Garantia ce se plateste anticipat pentru inchirierea masinii se va rambursa de regula la sfarsitul perioadei contractului in urma constatarii indeplinirii tuturor conditiilor impuse de firma. Valoarea garantiei este dimensionata in functie de autoturismul inchiriat, la fel cum se intampla si pe piata de rent a car cluj. Ca urmare a faptului ca proprietarul isi rezerva dreptul de a recupera de la client orice suma de bani ca urmare a incalcarii termenilor contractuali in conformitate cu legislatia Romaniei privind despagubirea, putem afirma ca exista o necesitate in a cunoaste si intelege cum decurge intreg procesul de rent a car.

Majoritatea clientilor sunt obisnuiti cu conditiile ce se regasesc in contracte deoarece sunt asemanatoare existand un numitor comun in jurul caruia guverneaza firmele de rent a car. Predarea autoturismului in stare tehnica corespunzatoare, respectarea legislatiei rutiere, transportarea pasagerilor in conformitate cu numarul de locuri admis, respectarea numarului de kilometri inclusi, sunt reguli de bun simt ce trebuie sa insoteasca conduita oricarui sofer. Sa nu conduci autovehiculul sub influenta bauturilor, sub influenta drogurilor sau altor substante interzise reprezinta reguli mai mult morale decat specifice acestei nise, reguli menite a-i proteja pe cei din jurul nostru si pe noi insine.

Intoarce spatele trecutului

Cand am ajuns la Berlin, pret de cateva momente am uitat sa respir. Absolut tot ce vedeam era fabulos. Trebuie sa recunosc ca a contribuit si faptul ca smoching-ul pe care l-am cumparat impreuna cu Derek a inceput sa ma stranga, Karla gatind inainte sa plecam cat pentru un batalion intreg. Inainte sa intram in sala unde avea loc congresul, l-am intrebat putin rusinat pe Derek:
    - Derek, daca ma pierd, ce fac?
  Dupa ce a ras vreo cateva minute, prietenul meu cu care am calatorit pentru intaia oara in lume, mi-a spus :
    - Daca te pierzi, uita-te cateva momente la candelabrul de cristal care lumineaza sala. Apoi cauta culoarea rosie, cravata mea. Pun pariu ca voi fi singurul care va avea o pata de culoare in tinuta. De obicei, geniile de aici oscileaza intre camasa alba cu cravata neagra sau camasa neagra cu cravata alba. Totul se rezuma la alb si negru mereu. Dar stai linistit, Hoffen, nu ai sa te pierzi. Nu am cunoscut niciodata pe cineva care se  orienteaza la fel de bine ca si tine.
Recunosc faptul ca vorbele lui Derek m-au facut sa zambesc si m-au incurajat enorm. El era asa de sigur pe el, mereu stia ce sa spuna, mereu pregatit cu un sfat extraordinar, mereu gata sa te ajute.
    Dupa ce cativa doctori au tinut cate un discurs despre problemele copiilor din Africa, despre suferinta copiilor care influenteaza buna dezvoltare, despre ranile din sufletele puilor de oameni care nu se vindeca , despre cum lacrimile pruncilor raman tatuate pe obrazul fin si moale sau despre cum sufletul se vindeca atunci cand esti in preajma unui copil. Mi s-a parut destul de ciudat sa aud aceste lucruri din gura unor doctori chirurgi, dar apoi am inteles mesajul : numarul copiilor operati din cauza batailor primite acasa, din cauza neglijentei parintilor sau pur si simplu din ignorarea faptului ca puiul este bolnav, s-a dublat. Acest lucru m-a ingrijorat si m-am gandit la faptul ca ei, copiii, danseaza inainte sa afle ca exista muzica pe lumea asta si ca nu exista 7 minuni in ochii unui copil, ci 7 milioane. Cum poate cineva sa ignore copiii? Cum poate cineva sa omoare ingeri? Cine poate fi atat de crud si fara inima? Cred ca traim vremuri in care uneori  animalele cu 2 picioare se numesc simplu :oameni.
     In timpul drumului de intoarcere spre Kirimonich, Derek mi-a impartasit unele pareri ale doctorilor cu care am avut onoare de a purta un dialog. Mi-a spus ca unul dintre ei ma considera un adevarat talent, un viitor stalp de sustinere a medicinii, altul ma considera un erou pentru ca am reusit sa scap de infernul dus cu Malum , iar altul a marturisit ca ar fi minunat daca ar avea un elev ca si mine. La auzul acestor cuvinte, nu m-am putut abtine sa nu plang, am realizat cat de mult s-a schimbat viata  mea intr-o saptamana. Azi mi-am dat seama ca speranta vede invizibilul, simte intangibilul si indeplineste imposibilul.
      Karla ne astepta cu masa pusa, demonstrandu-mi inca odata ca expresia mama muncitoare e pleonasm. Cred ca Dumnezeu a creat mamele pentru ca el nu poate fi oriunde si mi-am dat seama ca nu conteaza cat de lent inaintezi atata timp cat nu te opresti.
    -Hoffen, mai serveste o prajitura. Sau mai vrei friptura?
   - Nu, multumesc Karla. Sunt satul.
   - Dar cat ai mancat? Nici macar nu te-ai atins de placinta cu dovleac. Mai doresti ceai?
     - Mama, lasa-l, a spus salvatorul Derek. Cred ca Hoffen e destul de mare incat daca mai doreste, mai cere. Sa stii ca nu trebuie sa il ingrasam ca pe porcul de Craciun, nu il taiem. Sau... mi-a venit o idee. Hoffen, sa nu-ti faci program pentru luna decembrie.
     - Derek, nu mai fa glume la masa. Sti foarte bine ca nu imi plac. Hoffen, daca te-ai saturat , e foarte bine. Eu vreau doar sa nu-ti lipseasca nimic. Acum esti ca si fiul meu.
    - Multumesc, Karla. Ma simt cu adevarat norocos ca v-am intalnit. Acum voi sunteti familia mea.
Seara a decurs placut, Derek povestindu-mi despre urmatoarea calatorie pe care o vom avea peste o saptamana la Los Angeles si seful lui, Patrik, este de-acord sa devin partener cu el pentru ca a auzit numai lucruri bune despre mine. Pe cand luna le povestea stelelor despre legenda lui Mos Ene, eu m-am retras in camera mea, dornic de odihna.
Alerg. Cerul nu mai plange de data asta, soarele straluceste mai tare ca niciodata. Instinctiv, ma opresc din alergat si incep sa privesc in jur. Ma aflu intr-o gradina mare, cu multe flori de toate culorile, iar vantul ma ia de mana si ma indruma spre singurul pom din gradina: un nuc. Frunzele ma saluta, florile picteaza tablourile lui Picasso, iar vantul continua sa ma tina de mana. E atat de placut. La umbra nucului stau doua persoane, o femeie si un barbat. Fara sa stau foarte mult pe ganduri, am alergat sa-i imbratisez. Erau mama si tata, sanatosi, bucurosi ca ma vad, ca ma pot strange in brate. Am vrut sa le spun cat de mult imi lipsesc, dar slovele nu au voit a se lega.
   - SSS, nu spune nimic, puiule. Intoarce spatele la trecut, te-am cautat pentru ca te iubim. Continua sa crezi in visele tale, in telurile tale si ele se vor indeplini. Sa stii ca noi suntem foarte mandri de tine, Hoffen. Merem am fost! Te iubim, minunea noastra!
    - Hoffen, e gata micul dejun! Haide, nu vrei sa intarzii la prima intalnire cu domnul Patrik.
Vocea Karlei ma trezise instantaneu. M-am uitat la ceas si am observat ca era oprit la ora 03:03. „Intoarce spatele la trecut” mi-a spus mama. Am luat ceasul si l-am pus in noptiera. Acum am o familie care ma va trezi mereu la timp.
             
Chiar exista minuni, eu am luat parte la una. Am lasat in urma viata pe care o duceam cu Malum si am gasit o familie iubitoare, gata sa ma primeasca in casa lor. Crede in tine, crede in fiecare zi ca se poate schimba ceva! Nu renunta niciodata, nici macar atunci cand simti ca nu mai poti! Esti foarte aproape de reusita, nu ceda tocmai acum! Esti un luptator, vei reusi! Eu am incredere in tine!
                                         

Nuntile dramatice ale lui 2014

Accentele dramatice sunt poate cele care individualizeaza cel mai bine si separa nuntile anului 2014 de nuntile atat de in voga in anii trecuti. Daca nunti vintage sau nunti cu un aer boem si hippie am mai vazut, daca nuntile organizate in propria gradina, in corturi moderne cu decoruri asemenea nu mai sunt o noutate, nunta cu accente dramatice este cu siguranta ceva nou. Nu este o nunta pentru orice buget, in principiu necesitand investitii destul de mari in aranjamente florale, decoratiuni si chiar in inchirierea locatiilor si in tinute, insa este una cu care sigur nu veti fi in anonimat si cu care va veti cuceri invitatii.

Ce se poarta: cortine de lumini, perdele din flori, invitatii nunta cu totul spectaculoase, decoruri de poveste, aranjamente florale uriase si extrem de pretioase, stralucire, culoare, orice aminteste de spectacol si de glamour. Locatiile mari si luxoase sunt cele mai potrivite pentru nuntile dramatice. Ele ofera spatii ample, tavane inalte si posibiltatea de a te juca cu un spatiu deschis foarte mare. Adesea se recomanda perdele din voal atarnate de tavan si cazand in falduri. Cat despre detaliile de organizare, sa nu uitam de focurile de artificii… Caci ce alta componenta a unei nunti poate adauga o doza mai mare de spectaculos decat artificiile? De asemenea, lumanarile aprinse pe intreg parcursul serii vor adauga si ele o nota de mister si de sectaculos. Tot in nota de spectacol a intregii nunti se vor incadra si tinutele celor doi miri, incepand cu rochia miresei, care are voie sa fie cat de glamour se doreste, cu cat de multe crinoline si cu o trena cat de lunga…

Cu cat mai lunga cu atat mai dramatic va fi efectul! La fel si costumul ginerelui, care poate fi lucrat din materiale pretioase, cu pantaloni cu vipusca cu pietre semipretioase sau paiete si un taior cu taietura aparte. La fel de dramatica va fi si o tinuta cu frac pentru ginere.

Ce poti sa mananci de post ca sa nu te ingrasi

Postul reprezinta o mare problema pentru cele mai multe gospodine. Asta desigur daca chiar toata familia vrea sa tina. In ziua de azi insa nimeni nu mai tine cont  de datinile sfinte, ori o mare parte a populatiei uita pur si simplu ce aceste criterii de “preaslavire sufleteasca” Asta in primul rand pentru ca nu mai e timp sa gatesti pentru fiecare membru al familiei in parte, in functie de preferinte si in al doilea rand pentru ca nu mai poti sa tii pasul cu toate conceptiile, ori chiar nu crezi ca te poti purifica prin privarea de unele alimente. Eu sincer, cred ca as zice ca tin post toata viata, avand in vedere ca singurele alimente de natura animala pe care le consum sunt ouale si laptele, branza si alte lactate. Iar acesta este postul catolic din cate stiu.

Eh bine, populatia Romaniei reprezinta in mare parte numai ortodocsi asa ca la noi e interzisa si carnea. dar de post poti sa mananci foarte mutle, mai ales alimente sanatoase. De exemplu numai cu orez poti sa faci multe combinatii. Cum ar fi orez cu ciuperci, orez cu cuburi de soia, orez cu masline si cu morcov, orez cu legume, orez cu creveti in momentul in care te saturi de celelalte. Pastele la fel pot combinate cum vrei.

Insa de post cred ca cel mai indicat este sa consumi cartofi fierti foarte multi, legume fierte daca nu iti plac crude. Saletele de cruditati iar aici am o specialitate: morcov cu telina si cu mar, toate rase si nici macar nu e scump, biscuiti cu miere si cu fructe amestecate si multe multe altele. Pateurile, salamurile sau alte produse de soia, trebuie ocolite, ele nu reprezinta decat o serie intreaga de conservanti, chimicale si alte substante toxice. daca tot vrei sa iti purifici organismul atunci adopta o alimentatie simpla, asa poti sa faci si o detoxifiere voita cu cazia postului si sa fii si mai plin de energie. Sa nu uitam de fructe, acestea sunt cele mai potrivite, pentru anularea senzatiei de foame si pentru a ne aduce aportul substantelor necesare organismului nostru.

Cum sa te imbraci bine si ieftin

Atunci cand vrei sa iti achizitionezi haine ieftine ai la dispozitie mai multe variante, desigur si second handurile mai sunt o optiune in cazul in care te intereseaza. In unele orase sunt chiar second handuri mari, cu produse de prestigiu, haine ieftine si la preturi excelente, insa nimic nu se compara cu un lucru nou, pe care numai tu il porti pentru prima data. 

Totusi cum sa te imbraci ieftin si de ce sa apelezi la magazinele online? Este cel mai potrivit sa alegi haine la mana a adoua sau sa alegi haine ieftine cu un pret redus insa de calitate mai putin buna?! Cu siguranta moda reprezinta un mare lucru pentru cei mai multi dintre noi, deoarece in ziua de azi nu iti mai permiti sa mergi pe strada cu haine care sa nu fie in pas cu noile tendinte. Desigur ca o varianta foarte buna pentru haine ieftine este internetul de unde poti sa achizitionezi la preturi mici atat articole vestimentare cat si accesorii pe masura. Iar un pont bun in acest sens este chiar site-ul http://www.hainereduse.ro unde gasiti foarte multe oferte pentru toate buzunarele si pe toate gusturile. De aici va puteti achizitiona haine ieftine, la o calitate superioara, care va vor permite sa va prezentati intr-o lumina potrivita atunci cand doriti sa iesiti in oras sau sa mergeti la birou, ori la o petrecere cu prietenii. 

Diversitatea este cuvantul de baza care descrie perfect tot ceea ce comercializam cat si calitatea. In plus puteti sa va informati si sa va sfatuiti singur/a din imaginile foarte reprezentative care va arata in detaliu orice produs. In cele din urma ca sa te imbraci bine ai nevoie de imaginatie, iar ca sa te imbraci ieftin ai nevoie de sanse, iar hainereduse.ro este ocazia perfecta pentru a straluci de fiecare data cand va doriti.

Macropudus opercularis - o specie de peste incredibila

Aceasta specie, originara din China a fost adusa in Europa in anul 1869 de catre francezul Gerauld, fiind primul acavarist care a reusit reproducerea lui in anul 1870. Aceste peste este cunoscut pe piata acvaristica sub numele de pestele paradis datorita coloritului sau variat. In apele naturale din tara natala, atinge o lungime de 10 cm, iar acvariu ajunge pana la 7,8 cm. Pestele paradis are un corp fusiform si aripioarele foarte lungi si mari, masculul avand o lungime de 8 cm, iar femela fiind ceva mai mica. Corpul are o culoare roscata-verzuie sau roscata-albastruie, cu dungi transversale verzi sau rosii. In perioada preproducerii, coloritul devine mai strident, dandu-i un aspect mult mai notoriu. Prefera apa de 22-25 de grade cu o duritate de 6-10DG.

Atinge maturitatea sexuala la varsta de 6 luni. Pentru reproducere se poate folosi un bain de 20-30 de litri, in care se va turna apa obisnuita de la robinet, ridicandu-se la o temperatura de 24-25 de grade. Lunile aprilie si mai sunt cele mai bune pentru reproducere. In acest bazin se vor sadi plante care constituie un ascunzis bun si pentru femela. In timpul jocului nuptial maculul fugareste femela dintr-un colt in altul al acvariului, gasindu-si apoi un loc liber deasupra apei, pentru a construi un cuib din spuma. Uneori constructia cuibului dureaza 1-2 zile, timp in care masculul nu mananca nimic preocupandul amenajarea cat mai corespunzatoare a acestuia.

Femela depune o ponta de 600-800 de icre rosiatice, in timp de 2-3 ore. Terminarea expulzarii icrelor se poate observa dupa oboseala de care dau dovada pestii, care, fiind fara putere, se lasa catre undul bazinului. Nu dupa mult timp, masculul isi aduna icrele din apa si le aseaza in cuib. In acest moment femela trebuie scoasa din bazin, deoarece masculul n-o mai suporta, el muscand-o si fugarind-o brutal pentru a-si pazi singur cuibul.

Eclozarea larvelor dureaza 24-36 de ore, iar dupa 3-4 zile incep sa paraseasca cuibul. Acum masculul este cel care trebuie inlaturat din acvariu, deoarece nu lasa puii in pace si ii goneste mereu inapoi spre cuib. Hranirea puietului se face la inceput cu hrana microscopica, iar mai tarziu cu mici crustacee si larve. Dupa atingerea maturitatii sexuale se reproduc de mai multe ori pe an, la intervale de 15-20 de zile. Pestele paradis, avand o fire agresiva, este indicat sa vietuiasca singur in acvariu.